Geografinis ralis prancūziškame Vilniuje

Saulėtą gegužės 13-osios rytą Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojų Loretos Kašėtienės ir Vidos Balevičienės, išsiruošė į ekskursiją po Vilnių. Kelionė buvo skirta domėtis Vilniaus  miesto ir Pavilnio regioninio parko lankytinais objektais, susijusiais su Prancūzija bei jos istorinėmis asmenybėmis. Nors mokiniai jau buvo nemažai girdėję apie prancūzmetį Lietuvoje iš istorijos pamokų, daugelis dalykų jiems buvo nauja. Štai kad ir Simono Daukanto aikštė, kuri kadaise buvo pavadinta Napoleono vardu, ar Vilniaus universitetas, kuris, pasirodo, buvo namai net keliems garsiems prancūzų dėstytojams.

Taip pat, kad kelionė būtų įdomesnė ir įsimintinesnė, mokiniams buvo išdalinti klausimai apie istorinius, kultūrinius ir geografinius faktus, į kuriuos jie ieškojo atsakymų, klausydamiesi mokytojų pasakojimų.

Paskutinė kelionės stotelė buvo Belmontas, kur mokiniai pamatė Belmonto malūną ir turėjo laiko pasivaikščioti. Taip gražiai ir turiningai buvo praleista šeštadienio popietė ir įgyvendintas prancūzų kalbos, geografijos ir informacinių technologijų integruotas projektas ,,Geografinis ralis prancūziškame Vilniuje“.