Pirmoji gimnazistų laida baigė Alytaus ekonomikos ir verslo akademiją

Alytaus ekonomikos ir verslo akademiją (AEVA) baigė pirmoji gimnazistų laida – 29-iems Adolfo Ramanausko-Vanago, Jotvingių, Putinų gimnazijų mokiniams įteikti akademijos baigimo pažymėjimai.„Jūs ne tik įgijote žinių, bet ir parodėte iniciatyvą ateiti ir mokytis šioje akademijoje. Tai labai svarbu, kadangi gyvenime daugiausiai pasiekia tie, kurie kelia kartelę šiek tiek aukščiau, yra iniciatyvūs. Tai ne tik nauja pradžia, bet ir įrodymas, kad jūs esate teisingam kely. Pastatytas tvirtas pamatas, kuris, tikiu, atneš naudą ir jums, ir miestui”, – baigiamajame renginyje kalbėjo Alytaus miesto mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.
Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos metu įgytas žinias, kaip investiciją į savo ateitį, vertino ir patys akademijos mokiniai. „Mano bendraamžiai savaitgaliais ilsėjosi, o mes laiką leidome akademijoje. Ir tuo labai džiaugiuosi, nes sužinojome daug daugiau nei įprastų pamokų metu. Paskaitos buvo labai įdomios, o dėstytojai prireikus visuomet padėdavo. Manau, įgytos žinios tikrai pravers – tai puiki investicija į ateitį”, – kalbėjo viena akademiją baigusių mokinių Lina Žaliaduonytė.
Alytaus ekonomikos ir verslo akademija – tai pirmoji Lietuvoje akademija, kuri sujungia aukštojo mokslo ir bendrojo lavinimo programas. Akademija įsteigta Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai bendradarbiaujant su Alytaus miesto savivaldybe ir Mykolo Riomerio universitetu.
Kaip teigė vienas Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos iniciatorių Povilas Labukas, tai realus, apčiuopiamas rezultatas, kuomet universitetas priėmė sprendimą savo žiniomis pasidalinti su mokiniais. „Tikiu, toks poelgis paskatins ir kitas aukštąsias mokyklas. Bet iš kitos pusės, esame tie, kurie daro pokyčius, esame pirmieji. Akademija buvo tam tikras iššūkis, tačiau labai džiugu, kad šiandien galime pasidžiaugti pirmaisiais rezultatais”, – kalbėjo P. Labukas.
16–18 metų jaunimui Ekonomikos ir verslo akademija siūlo nemokamas ne tik teorija, bet ir praktika paremtas paskaitas ir užsiėmimus verslo, ekonomikos ir finansų temomis.

Alytaus miesto savivaldybės informacija