Pasipuošusių DofE bronzos ženkleliais mokinių gretos gimnazijoje didėja

Birželio 15 d. Vilniuje, Jungtinės Karalystės ambasadoje, vyko iškilminga „The Duke of Edinburgh‘s International Award“ programos apdovanojimų ceremonija, kurios metu buvo įteikta 1 aukso, 11 sidabro ir 51 bronzos ženklelių. Jaunuoliams apdovanojimus įteikė Jungtinės Karalystės ambasadorius Andrew John Pearce ir LR Švietimo ir mokslo ministerijos viceministras Gražvydas Kazakevičius. Ceremonijos metu visus lydėjo puiki nuotaika, įkvepiančios kalbos, o renginį vainikavo Jurgio Didžiulio entuziastingas, visus dalyvius į šokio ir muzikos ritmą įtraukiantis, pasirodymas.

Ceremonijos metu trims mūsų mokyklos mokinėms Alvijai Kučinskaitei, Laurai Liutkauskaitei ir Gabrielei Viduolytei buvo įteikti tarptautiniai sertifikatai ir bronzos ženkleliai. Dalyvaudamos programoje mokinės išsikėlė asmeninius tikslus, kurių siekdamos vykdė skirtingas veiklas: ugdė savo talentus, išbandė naujus įgūdžius, vykdė aktyvią veiklą, savanoriavo ir kartu su jaunimo grupe išėjo į žygį gamtoje.

Džiugu, kad dalyvės nepabūgo iššūkių ir netikėtumų, o ryžtas, užsispyrimas ir pasitikėjimas savimi padėjo pasiekti užsibrėžtų tikslų. Tikimės, jog dalyvavimas ,,The Duke of Edinburgh‘s International Award“ programoje mokinėms padėjo patobulinti bendravimo, bendradarbiavimo, laiko planavimo įgūdžius, o ši nauja patirtis atvers dar daugiau galimybių ateityje.

Erika Balynienė, DofE programos vadovė