Įsibėgėja neformaliojo švietimo centro projektas „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“

2016 m. rudenį Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pakvietė šalies mokyklas įsitraukti į projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ veiklas, kurių metu mokiniai turi galimybę dalyvauti įvairiose edukacinėse programose ir užmegzti kūrybines partnerystes. Šiame projekte dalyvauja ir mūsų gimnazija.

Šių veiklų tikslas – sudaryti sąlygas vaikams ugdyti(s) netradicinėje aplinkoje: muziejuose, teatruose, nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, kitose įvairiose edukacinėse erdvėse.

Edukacinės programos suskirstytos į tris tematines kategorijas: gamtinės ir ekologinės krypties, kultūrinės-meninės krypties,  technologijų ir kūrybinių industrijų krypties. Vienos valandos trukmės programoje vienu metu gali dalyvauti 20–25 mokiniai. Mokykloms, laimėjusioms šį projektą, buvo pasiūlyta sudalyvauti 6-iose veiklose.

Šį rudenį mūsų gimnazijos mokiniai jau dalyvavo gamtinės ir ekologinės krypties edukacinėse programose: „Invazinės rūšys“ Pavilnio ir Verkių regioniniame parke ir „Miško paslaptys“ Asvejos regioniniame parke. Dar laukia kultūrinės-meninės krypties edukacinės programos: „Vaizdų skaitymo paslaptys“ Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje ir „Animacijos magija“ Kauno kino centre „Romuva” bei technologijų ir kūrybinių industrijų krypties edukacinės programos: „Kompiuterinės grafikos dirbtuvės“ VGTU Kūrybos verslo ir komunikacijos katedroje ir „Technologinė evoliucija ir technikos pasaulis“ Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje.

Edukacinės programos padeda mokiniams patraukliais ir inovatyviais būdais susipažinti su kultūra, meno pasauliu, kūrybinių industrijų galimybėmis, lavinti bendrąsias (socialines, komunikacines, kūrybingumo, pažinimo, karjeros) ir dalykines (kultūrinę ir meninę, gamtamokslinę) kompetencijas, technologinius įgūdžius, ugdyti ekologinę savimonę.

Šį projektą finansuoja Europos Sąjunga, todėl visos veiklos kartu su kelione yra nemokamos.

Loreta Mazėtytė, projekto koordinatorė