Jaunieji šauliai Britų kadetų stovykloje

Rugpjūčio 20–30 dienomis dešimt geriausių Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių, tarp jų ir mūsų gimnazijos III c klasės mokinys Karolis Pūkas, dalyvavo tarptautinėje Britų armijos kadetų stovykloje Norfolke. Stovykloje dalyvavo ir dešimt Latvijos Jaunsardze atstovų. Pagal tarptautinę mainų programą LŠS jau antrus metus siunčia savo pačius geriausius jaunuosius šaulius į Jungtinę Karalystę.

Per 10 dienų jaunuoliai susipažino su Britų armijos kadetų stovykla, jos kasdienine rutina, išbandė įvairaus tipo ginklus bei susirado naujų draugų. Laisvu nuo pratybų laiku jaunieji šauliai  savo jėgas išbandė plaukdami baidarėmis, laipiodami sienomis, dalyvaudami dažasvydžio varžybose, kitoje įdomioje veikloje. Stovyklos paskutines dvi dienas vainikavo vizitas Londone ir didžiausiame Jungtinės karalystės aviacijos muziejuje.

Smagu pasidžiaugti, kad stovyklos metu Karolio, kaip ir kitų jaunųjų šaulių, rodomi rezultatai buvo patys geriausi: kliūčių ruožuose pagerino visų laikų rekordus, šaudykloje buvo nepralenkiami, o savo gera nuotaika džiugino visus aplinkinius.

Ramūnė Jasaitienė, Jaunųjų šaulių būrelio vadovė