Skrisim, žinom, kad galim

Maloniai pranešame, kad šių metų sausio 24 dieną mūsų mokykloje vyko viktorina „Pažink aviacijos pasaulį“. Iš dvylikos besivaržiusių gimnazistų pagrindinį prizą – nemokamą skrydį lėktuvu – laimėjo IV a klasės mokinys Augustas Kunc.

Organizatorių, žurnalo „Aviacijos pasaulis“ ir paramos fondo „Sparnai svajonei“, apmokamo konkurso tikslas – skatinti moksleivius pažinti aviaciją, jos istoriją, suteikti galimybę su aviacija susipažinti aerodromuose. Konkurso organizatoriai įsipareigoja šių metų vasarą viktorinos nugalėtoją Augustą ne tik paskraidinti tikru lėktuvu su patyrusiu pilotu, bet ir pasirūpinti jo kelione iki aerodromo bei ekskursija jame.

Augustas prisipažino jau seniai svajojęs apie pasiskraidymą lėktuvu – tai buvo pagrindinė motyvacija stropiai ruoštis konkursui. Į visus viktorinos klausimus teisingai atsakęs gimnazistas džiaugiasi vasarą laukiančia galimybe į žemę pažvelgti iš paukščio skrydžio. Tiesa, antroje vietoje likęs IV c klasės mokinys Gytis Jarašūnas atsiliko tik vienu tašku. Jis ir visi kiti  dalyviai bus apdovanoti paguodos prizais.

Dėkojame smalsiems mokyklos mokiniams, dalyvavusiems viktorinoje, bei sveikiname Augustą Kunc ir linkime įsimintinos patirties!

Lina Gailienė, vyresnioji fizikos mokytoja
Mindaugas Ribinskas, fizikos mokytojas