Kompiuterinės grafikos dirbtuvės

Vasario 9-ą dieną mūsų gimnazijos I-II klasių mokiniai su IT mokytojomis Asta Grimalauskiene ir Loreta Mazėtyte vyko į Vilniaus socialinių mokslų kolegiją, kur įdomiai laiką praleido kompiuterinės grafikos dirbtuvėse.

Iš pradžių paskaitą apie fotografiją pravedė dėstytoja Laura Zaleckaitė. Per mokymus mokiniai susipažino su fotografijos ypatumais ir technikomis, išmoko naudotis trečdalio taisykle, suprato perspektyvos, fokuso ir įvairių planų panaudojimą kadruose, susipažino su fotografijos terminais bei jų reikšmėmis. Po teorinės dalies mokiniai turėjo galimybę išbandyti save ir pasinaudoti naujai įgytomis fotografijos žiniomis. Pasiskirstę grupelėmis, jie gavo užduotis, pagal kurias turėjo fotografuoti kolegijos aplinką. Įvykdžius linksmą, įdomią praktinę užduotį, padarytos nuotraukos buvo aptartos ir įvertintos.

Mokinių darbus galima apžvelgti fotografijos dirbtuvių grupėje: www.facebook.com/groups/325194501220252.

Po užsiėmimo kartu su Komunikacijų ir kūrybos katedros vedėju Raimondu Paškevičiumi turėjome galimybę pasižvalgyti po Socialinių mokslų kolegiją, susipažinti su studijų programomis.

„Kompiuterinės grafikos dirbtuvės“ – tai technologijų ir kūrybinių industrijų krypties edukacinė programa pagal projektą „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“, todėl kelionė buvo nemokama. Projektą gimnazijoje kuruoja IT mokytoja L. Mazėtytė.

Urtė Leskauskaitė, I a klasės mokinė