Kitokia informacinių technologijų pamoka

Ko gero, dauguma sutiks, kad virtuali erdvė yra neatsiejama XXI amžiaus žmogaus gyvenimo dalis, o kompiuteris – mūsų kasdienio darbo priemonė, „kolega“. Tačiau retas iš mūsų susimąsto, kaip šis sudėtingus procesus gebantis atlikti aparatas atrodo iš vidaus. Šiuos dalykus išsiaiškinti nusprendė I b klasės mokiniai drauge su matematikos ir informacinių technologijų mokytoja Asta Grimalauskiene.

Balandžio 24 d. Alytaus profesinio rengimo centre vykusioje pamokoje „Vidiniai kompiuterio įtaisai“ mokinius su kompiuterio vidinėmis dalimis ir jų jungimo būdais supažindino APRC profesijos mokytojas Irmantas Grimalauskas. Pasisėmę teorinių žinių mokiniai turėjo puikią galimybę savarankiškai surinkti visą kompiuterį. Iš pirmo žvilgsnio užduotis pasirodė sudėtinga, tačiau kartu bendradarbiaujant ją įveikti pavyko visiems mokiniams.

Pamokoje įgytos žinios pravers ne tik informacinių technologijų pamokoje, bet ir kasdieniniame gyvenime: mokiniai nuo šiol žinos ne tik kokių klaidų negalima daryti renkantis kompiuterio dalis, bet ir iškilus nesudėtingai problemai gebės ją išspręsti patys.

Greta Karalevičiūtė, I b klasė