Visuotinė atvirų durų diena ,,Šok į tėvų klumpes“ arba kaip gimnazistai „matavosi“ tėvų profesijas

Birželio 1 d. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bendruomenė dalyvavo respublikinėje iniciatyvoje ,,Šok į tėvų klumpes“. Šios dienos veiklų tikslas – suteikti progą mokiniams artimiau susipažinti su tėvų ir artimųjų darbovietėmis bei jose esančiomis profesijomis, plėtoti savo karjeros kompetencijas, sudaryti sąlygas tėvams įsitraukti į ugdymo procesą. Gimnazijos mokiniai, jų auklėtojai ir mokytojai lankėsi įvairiose Alytaus miesto įmonėse ir organizacijose.

III c, III f ir III d klasių mokiniai kartu su mokytojomis Snieguole Valentukoniene ir Ina Nakvosiene lankėsi Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pirmojoje komandoje. Ekskursijos metu ugniagesiai gelbėtojai supažindino su darbo aplinka ir technika, papasakojo apie ugniagesio gelbėtojo darbą, narus gelbėtojus ir fizinį pasirengimą, norint tapti gelbėtoju. Gimnazistai sužinojo, kur galima studijuoti, norint įgyti šią pavojingą, tačiau itin svarbią specialybę.

I a klasės mokiniai kartu su auklėtoja Asta Šulciene lankėsi Alytaus Pataisos namuose. Ekskursiją padėjo organizuoti Medos Marcinauskaitės tėtis. Gimnazistų Edžio ir Beno nuomone, tai labai neįprasta vieta ir labai sunkus pareigūnų darbas. Jie sako, kad nenorėtų čia dirbti, bet apžiūrėti pačią įstaigą ir joje esantį muziejų buvo įdomu.

I e klasės mokiniai lankėsi Alytaus policijos komisariate. Mokinio Emilio Lažaunyko tėvelis čia dirba, todėl ir buvo pasirinkta ši išvyka. Gimnazistus pasitiko Alytaus apskrities VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė, ji įdomiai pasakojo apie policijos pareigūnų darbą, parodė komisariato patalpas (areštinę, budėjimo skyrių ). Didelį įspūdį paliko muziejus, kuriame mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Alytaus policijos komisariato istorija, su daiktais, muziejuje atsidūrusiais kaip įkalčiai (knyga, kurioje buvo slėptos vogtos prekės, alkoholio gamybos nelegalus prietaisas ir kt.). Teko mokiniams net drausminimo kėdėje pasėdėti.

I c, III b ir III a klasių mokiniai lankėsi Dailiųjų amatų mokykloje, bei Profesinio rengimo centre, susipažino su artimos aplinkos profesijomis, mokymosi sąlygomis.

I b klasės mokiniai lankėsi UAB Dzūkijos vandenys, I d ir III e klasių mokiniai – AB Snaigė. Vizito metu mokiniai sužinojo, ką dirba jų tėveliai, kokios darbo sąlygos, susipažino su įvairiomis profesijomis.

Džiaugiamės, kad diena pavyko, tikrai buvo naudinga ,,pasimatuoti“ tėvų profesijas. Dėkojame gimnazijos tėvų klubui už aktyvią pagalbą organizuojant pažintinius veiklinimo vizitus.

Profesijos patarėja Janina Matulevičienė