Dalyvavome etnokultūriniame renginyje „Mūsų daug – Lietuva viena“

Birželio 6 d. Vilniaus „Laisvės“ gimnazijoje startavo šalies projektas „Mūsų daug – Lietuva viena“, skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti. Projekto tikslas – ugdyti mokinių siekį pažinti Lietuvos etnografinius regionus ir tautinę įvairovę, savitumą bei pokytį per Lietuvos valstybės šimtmetį, skatinti domėtis kultūriniu paveldu, puoselėti bendravimo ir darnaus bendruomenės gyvenimo tradicijas.

Projekte dalyvavo aštuonios skirtingų Lietuvos regionų komandos. Pirmajame etape mūsų gimnazistės dzūkų tarme pristatė savo mokyklą. Mišri merginų ir vaikinų komanda, kurią paruošė mokytojas Svajūnas Žvinakis, dalyvavo sportinėse estafetėse ir laimėjo I vietą. Po pietų laukė kulinarinio paveldo pristatymas ir degustacija. Gabrielė, Dainora ir Viktorija papasakojo apie tradicinius dzūkų valgius ir pasiūlė paragauti autentiško dzūkų rasalo gaidelio bei bulbų su mundierukais, taip pat bulbų vyniocinio su grybais. Merginoms padėjo pasiruošti technologijų mokytoja Danutė Račkauskienė ir lietuvių kalbos mokytoja Janė Zelenienė.

Renginys buvo labai gražus, šiltas, prasmingas. Džiaugiamės maloniu bendravimu, organizavimu ir lauksime kitų etapų rudenį.

Danutė Račkauskienė,
technologijų mokytoja metodininkė