Trečiasis jaunųjų chemikų pavasaris

Trečių mokslo metų pabaiga Alytaus jaunųjų chemikų mokykloje buvo labai turininga ir įdomi. Mokiniai karštuoju mokslo metų pabaigos laikotarpiu nesėdėjo gimnazijos laboratorijoje, nesprendė uždavinių. Veiklos prasidėjo nuo kūrybinių užsiėmimų. Grupėse mokiniai kūrė kryžiažodžius ir protmūšio užduotis, parengė įdomiųjų bandymų demonstracijas. Vyko pristatymai, protmūšiai ir kryžiažodžių sprendimo konkursai. Gegužės ir birželio mėnesiais  mokiniai keliavo: susipažino su Alytaus įmonių UAB Lisiplast ir UAB Graanul Invest gamybos procesais ir produkcija. Prie Dailidės ežero atliko vandens tyrimus.

Merkinėje VĮ „Vienaragių šilas“ labai išsamiai susipažino su rudosios, akmens ir juodosios keramikos gamybos technika, pabandė patys keramiko amato. Baigiamasis užsiėmimas vyko Vilniaus kolegijos Agroverslo fakultete. Chemijos katedroje mokiniai atliko laboratorinius bandymus su su sudėtingesne laboratorine įranga: skaitmeninėmis biuretėmis, spektrofotometrais. Maisto technologijų katedroje domėjosi laboratorijų įranga ir paskirtimi, ragavo studentų gaminių. Veterinarinės medicinos katedroje lankėsi Veterinarijos klinikoje, gilinosi į veterinarijos istoriją, gyvūnų gydymo sąlygas klinikoje, apžiūrėjo gyvūnų griaučių, preparatų mokomąją ekspoziciją, stebėjo kačių gydymo procedūrą.

Visų išvykų metu mokiniai domėjosi karjeros, studijų, verslo galimybėmis. Visos išvykos labai patiko. Mokiniai dėkingi rėmėjams už sudarytas galimybes netradiciškai, įdomiai mokytis, užsiimti veikla, kuri patinka. Šių kelionių išlaidų pagrindinę dalį padengė įmonė AB Alytaus chemija.

Šiemet aštuoniems gimnazistams buvo įteikti AJChM baigimo diplomai. Tikimės, kad jiems gerai seksis brandos egzaminų sesijoje, o tolesnį gyvenimo kelią irgi susies su chemija. Jau prasidėjo naujų narių priėmimas, kviečiame mokinius registruotis.

Chemijos mokytoja J. Liutkienė