Gal tapsime gidais

Rugsėjo 12-ąją mokiniai iš įvairių I-III klasių rinkosi į gimnazijos muziejų dalyvauti unikalioje paskaitoje apie senąjį Alytų bei muziejų vaidmenį. Alytaus kraštotyros muziejaus bei turizmo informacinio centro darbuotoja lektorė Birutė Malaškevičiūtė pateikė įdomių faktų iš Alytaus istorijos (sakykim, gimnazistų meilės kampelio atsiradimas ar kaip mokytojai su cukrumi prigaudavo gimnazistus kortų lošėjus). Papasakojo apie kepyklą „Higiena“, jos neįprasto vardo kilmę, gimnazistų pasimatymus ir bandeles su cukraus pudra. Žodžiu, nuobodu nebuvo!

Pagrindinė prezentacijos dalis – patarimai bei pradžiamokslis jaunajam gidui. Supratome, jog atrodęs gido darbas lengvas, pasirodo, nėra jau toks ir lengvas, o reikalaujantis ryžto ir kantrybės. Ši prezentacija sudomino daugelį jos dalyvių, galbūt paskatino juos pačius tapti gidais. Todėl ateinantį antradienį keliausime į Palemoną, kur poetės S. Nėries memorialiniame muziejuje gilinsimės į gido darbo subtilybes.

Šiame renginyje dalyvavo ir pats gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Jis kalbėjo apie jaunojo gido veiklos svarbą, apie mokyklos muziejaus veiklos kryptis pasitinkant gimnazijos 100-metį, pristatė mokytoją Vytautą Bigailą, atsakingą už muziejaus veiklą.

Manau, kad tokios paskaitos, susitikimai turi daug naudos kiekvienam iš mūsų dėl bendro išprusimo, žinių kraitelės papildymo.

Oskaras Tagijevas, II b klasės mokinys