Alytaus Jaunųjų chemikų mokykla pradeda ketvirtus mokslo metus

Tradicinis Alytaus Jaunųjų chemikų mokyklos (AJChM) ataskaitinis susirinkimas šį rugsėjį įvyko jau trečią kartą. Mokiniai kartu su mokytojais pristatė šios mokyklos praėjusių metų  veiklą, pasidžiaugė pasiekimais, pateikė finansinę ataskaitą partneriams ir rėmėjams. Mokiniai ne tik demonstravo bandymus, bet ir atliko savo kūrybos cheminę dainelę.

Džiugu, kad šiemet sulaukėme daug svečių: savivaldybės atstovų, miesto tarybos narių, miesto progimnazijų ir gimnazijų vadovų ir mokytojų. Mums labai svarbus miesto savivaldybės palaikymas, pozityvus dėmesys ir, be abejo, finansavimas. Kadangi mokykloje mokosi visų miesto gimnazijų mokiniai, kurie chemijos dalyko pradmenis įgyja pagrindinėse mokyklose ir progimnazijose, stengiamės kuo artimiau bendradarbiauti su visomis Alytaus mokyklomis, jų chemijos mokytojais.

Sulaukėme ir nemažo būrio atstovų iš pramonės įmonių, aukštųjų mokyklų, kurių paramos dėka AJChM veikla labai įvairi. Vyksta ne tik teoriniai ir praktiniai užsiėmimai gimnazijos kabinetuose ir laboratorijoje. Mokiniai dalyvauja universitetų ir kolegijų organizuojamuose praktikumuose, susipažįsta su karjeros galimybėmis lankydamiesi pramonės įmonėse. Už rėmėjų lėšas mokiniai vyksta ir į tarptautines olimpiadas. Tardami nuoširdų „ačiū“ chemijos mylėtojams, žmonėms, kuriems rūpi Alytaus miesto jaunimas iš VU, KTU, UAB Marisa, UAB Vita Baltic Intenational,  UAB Grota, AB Alytaus chemija, UAB Koslita, išreiškėme viltį, kad ir toliau bendradarbiausime ir sulauksime paramos.

Šiais metai į AJChM mokytojų komandą savanorystės pagrindais įsijungė chemijos mokslų daktaras Donatas Žmuidinavičius. Tai puikus pilietiškumo pavyzdys. „Būtent taip noriu išreikšti savo dėkingumą už tai, kad prieš eilę metų man buvo sudarytos panašios sąlygos giliai mokytis chemijos ir nemažai pasiekti dar būnant mokyklos suole“, – tvirtina Donatas, trijų tarptautinių olimpiadų prizininkas.

Alytaus jaunųjų chemikų mokyklos bendruomenę ir visus susirinkusius alytiškius labai pradžiugino, nuteikė tolesniam kūrybingam darbui svečių iš Vilniaus,  VU chemijos instituto direktoriaus Aivaro Kareivos ir alytiškio Antano Marcinonio,  UAB „Grota“ generalinio direktoriaus, įteiktas apdovanojimas chemijos mokytojai ekspertei Janei Liutkienei. Už jaunųjų chemikų ugdymą mokytoja apdovanota Lietuvos Mokslų Akademijos Teodoro Grotuso fondo atminimo medaliu. Šio fondo tikslas – atgaivinti žymaus mokslininko, fizikinės chemijos pradininko, gyvenusio ir dirbusio Lietuvoje, atminimą ir populiarinti jo mokslinį palikimą.

AJChM mokytojų komanda