Konstitucijos dieną minėjome LR Vyriausybėje

1992 m. spalio 25 d. Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją. Konstitucija yra pagrindinis valstybės įstatymas, turintis aukščiausią teisinę galią, nustatantis Lietuvos politinės, teisinės ir ekonominės sistemos pagrindus. Lietuvos Respublikos Vyriausybė yra Lietuvos Respublikos ministrų kabinetas. Ją sudaro ministras pirmininkas, vadovaujantis Vyriausybės veiklai ir ministerijoms vadovaujantys ministrai. Šiuo metu dirba 17-oji Vyriausybė. Jai vadovauja Saulius Skvernelis.

Šią  informaciją mes sužinome istorijos ir pilietiškumo pamokose. Kur kas įdomiau patiems pamatyti, kaip dirba mūsų valstybės vykdomoji valdžia. Todėl spalio 24 d. II a ir II b klasių mokiniai kartu su istorijos mokytojomis Asta Šulciene ir Giedre Škarnuliene apsilankė LR Vyriausybėje. Pabuvojome įvairiose Vyriausybės erdvėse, turėjome galimybę laikinai tapti ministrais, padiskutuoti su ministro pirmininko patarėja Une Kaunaite, stebėti Vyriausybės posėdį, patys galėjome užduoti premjerui ir ministrams klausimus.

Ekskursijos metu daug naudingos informacijos suteikė Vyriausybės kanceliarijos ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Kęstutis Butvydas.

Asta Šulcienė, istorijos mokytoja metodininkė