Gimnazistų grupė „Velvet“ – festivalio laureatė

Lapkričio 29 dieną Panevėžio muzikiniame teatre vyko VII Lietuvos moksleivių dainuojamosios poezijos festivalis – konkursas „Mano senas drauge…“, skirtas poetei Elenai Mezginaitei atminti. Iš kitų respublikinių festivalių šis išsiskiria tuo, kad atliekama tik autorinė muzika, o su 10 geriausių muzikos autorių pasirašomos autorinės sutartys. Žanras – dainuojamoji poezija – labiausiai skatinantis jaunimą dainuoti lietuvių kalba, šviestis, skaityti, ieškoti sau artimos minties, emocijos, suprasti žodžio prasmę, išgirsti poetinės kalbos skambesį. Tai žanras, populiarinantis lietuvių poeziją.

Vienas esminių festivalio leitmotyvų – žinia jaunimui apie Elenos Mezginaitės kūrybos savitumą, priminimas apie iškiliausią Aukštaitijos regiono poetę, kritikų vertinamą kaip europinio lygio poezijos kūrėją. E. Mezginaitė tapo įkvėpimo šaltiniu ne vienam dainų autoriui ir atlikėjui.

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos grupė ,,Velvet“: Saulė Blažaitytė, Mykolas Zablackas, Tadas Gudzinevičius ir Matas Krugelis gavo laureato diplomą – nominaciją už melodingumą ir harmonijos paieškas, taip pat buvo pasirašytos autorinės sutartys.

Dėkojame Alytaus miesto savivaldybės švietimo skyriaus vyr. specialistui Romualdui Zdanavičiui už suteiktą transportą ir puikias sąlygas nuvykti į Panevėžį.

Jureta Šametienė, muzikos mokytoja metodininkė