LR Švietimo ir mokslo ministerijoje įteikti Edinburgo hercogo apdovanojimai

Š. m. lapkričio 29 d. LR Švietimo ir mokslo ministerijoje įvyko Edinburgo hercogo tarptautinių apdovanojimų programos (toliau – DofE) ceremonija. Jos metu 46 jaunuoliai iš visos Lietuvos buvo apdovanoti bronzos lygio apdovanojimais. Jungtinės karalystės ambasados Politikos sekretorė Una Ryan ir LR Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Algimantas Šimaitis įteikė sertifikatus ir ženklelius.

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos DofE dalyvei Rimai Miknaitei buvo įteiktas bronzos ženklelis. Dalyvė džiaugiasi, kad pavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų ir tikisi, jog ši patirtis bus naudinga ateityje.

Apdovanojimą gavusi dalyvė, siekė jai pačiai asmeniškai prasmingų bei įdomių tikslų, skyrė ne mažiau kaip 6 mėnesius  aktyviai fizinei veiklai (mokėsi choreografinių žingsnių ir junginių); skyrė laiko naujo ar jau turimo įgūdžio lavinimui (mezgė kepurę), aktyviai savanoriavo Alytaus miesto teatro renginiuose bei dalyvavo bandomajame ir kvalifikaciniame žygiuose gamtoje.

DofE programa  yra pasaulyje gerai žinoma neformaliojo ugdymo, savęs tobulinimo programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų ir įgyvendinama daugiau nei 130 pasaulio šalių.  Programos dalyviai patys pasirenka tobulėjimo sritis, išsikelia tikslus ir atkakliai jų siekia. Tokiu būdu jauni žmonės geriau pažįsta save, pasitiki savimi ir įgyja gyvenimui ir ateities darbui reikalingų įgūdžių. DofE programos tarptautinius sertifikatus bei pasiekimus atspindinčius ženklelius vertina tarptautinių kompanijų personalo atrankos specialistai.

Kviečiame I–III klasių gimnazistus dalyvauti Edinburgo hercogo tarptautinių apdovanojimų programoje ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Programos vadovė gimnazijoje – mokytoja Erika Balynienė (214 kabinetas).

Žygių vadovė gimnazijoje –  mokytoja Meilė Platūkienė.