Kiek kalbų moki, tiek galimybių turi

Šių metų gruodžio 11 dieną Alytaus Putinų gimnazijoje vyko tarptautinė konferencija mokytojams ir mokiniams „Kiekviena kalba atrakina vis kitas duris į pasaulį“. Šioje konferencijoje mokiniai skaitė pranešimus apie kitų kalbų mokėjimo naudą, kalbos ir kultūros ryšius, kalbų istorijas. Išgirdome įvairių įdomybių apie kalbas, pavyzdžiui, Lietuvoje mes turime tik vieną pavadinimą sniegui, o eskimai sniegą gali pavadinti bent 50 žodžių!

Šioje konferencijoje savo pranešimus rusiškai ir prancūziškai skaitė IV a klasės mokinė Gabija Vitkauskaitė tema „Kodėl verta mokytis rusų kalbos?“ ir III a klasės mokinė Viktorija Nacytė tema „Kodėl verta mokytis prancūzų kalbos?“. Gabija Vitkauskaitė buvo apdovanota už oratorinius gebėjimus ir puikų pristatymą rusų kalba. Mokines lydėjo ir ruošė rusų kalbos mokytoja Rima Gecevičienė ir prancūzų kalbos mokytoja Loreta Kašėtienė.

Mums, gimnazistėms, dalyvavimas panašioje konferencijoje neįkainojama patirtis, nes iš jos ne tik įgavom motyvacijos pasimokyti daugiau užsienio kalbų, tačiau taip pat kuo taisyklingiau kalbėti savąja gimtąja lietuvių kalba, ją mylėti ir puoselėti.

Viktorija Nacytė, III a klasė