Smagus savaitgalis stovykloje

Kol dar neįsismarkavo rudens vėjai ir lietūs ir kol dar galima apsigyventi miško nameliuose, mes, gimnazijos mokiniai (ateitininkai, maironiečiai ir kiti), kartu su mokytojomis Janina Zeleniene ir Irena Motūziene rugsėjo 13 d. išvykome į savaitgalio stovyklą Nemunaityje. 

Mus pasitiko jau rudeniu kvepiantis miškas – po mokslo savaitės tai tikra atgaiva. Stovyklos pievoje, šalia Nemuno, pirmiausia žaidėme susipažinimo žaidimą, paskui ,,Knygnešius“. Teko ieškoti miško teritorijoje paslėptų knygų. Kai ėmė grasinti lietus, dar iš pradžių stengėmės jam nepasiduoti– žaidėme tinklinį. Bet vėliau teko nusileisti, tada sugužėjome į valgyklą ir čia įkūrėme batsiuvių dirbtuves: kelios šeimos siuvo batus ir parduodavo turguje. Čia buvo renkamos aukos bažnyčiai, imama paskola iš banko. Tai tikrai smagus, gyvenimiškas žaidimas.

Sutemus ir nustojus lyti, išbėgome į mišką žaisti naktinio žaidimo ,,Gyva vėliava“. Na, o paskui sugužėjome prie laužo: kepėme dešreles, bulves, dalyvavome viktorinoje, grožėjomės rugsėjo pilnatimi ir žvaigždėmis…

Deividas Stragis, III b