Estafetinis bėgimas „Šimtas žingsnelių per šimtą metelių“

Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Dzūkijos mokyklos kūno kultūros mokytojai Alytaus miesto stadione organizavo estafetinį bėgimą, skirta Alytaus gimnazijos 100-sioms metinėms paminėti.

Jaunuosius bėgikus pasveikino Dzūkijos direktorė Vilija Sušinskienė ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virgilijus Skroblas. Abu direktoriai  kalbėjo, kad susirinkome ne laimėti vieni prieš kitus, bet sportiškai, linksmai, su gera nuotaika įveikti po 100 metrų už kiekvienus gimnazijos metus.

Visus susirinkusius gražiu šokiu pasveikino „Šaulė Gym“ šokėjos (vadovė Loreta Spitrytė).

Bėgime dalyvavo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos pirmų, antrų klasių ir Dzūkijos jaunieji bėgikai. Graži rudens saulėta diena, puikus miesto stadionas sukūrė gerą nuotaiką tarpusavyje parungtyniauti. Sportininkai stojo į startą ir pirmą kartą mokyklų istorijoje įvyko tokio turinio estafetinis bėgimas. Kiekvienos mokyklos 50 mergaičių ir 50 berniukų stojo vieni prieš kitus ir kiekvienas turėjo įveikti po 100 m. 

Nugalėtojų čia nebuvo, laimėjo visi, kurie dalyvavo bėgime. Tai buvo pamoka,  kaip reikia mokytis tolerancijos ir pagarbos savo varžovui, garbingai baigti bėgimą. Visi dalyviai buvo apdovanoti LTOK projekto „Sveika gyva, Šimtmečio dvasia“ atminimo medaliais.

Truputį pasportavę, tarpusavyje pabendravę, pasisėmę gerų emocijų, abiejų mokyklų mokiniai skirstėsi į savo mokyklas.

Kūno kultūros mokytojas ekspertas Jonas Baltrušaitis