Mūsų gimnazistai – tarp lyderių iškoduojant problemą hakatone!

Š. m. sausio 24–26 d. nuolat ieškantys, kuriantys ir verslaujantys gimnazistai ryžosi 48 val. skirti inovatyvių produktų kūrimui Vilniuje vykusiuose kūrybinėse dirbtuvėse (angl. hackathon).

Šiose neeilinio formato kūrybinėse dirbtuvėse „Hacker Games. Open Data“ net 50 įvairaus amžiaus technologijų entuziastų susibūrė į komandas ir naudodamiesi viešojo sektoriaus atvertais duomenimis sukūrė 7 inovatyvius produktus.

II kl. mokino Adrijaus Jakučionio ir ketvirtoko Tomo Vinsko komandos idėja laimėjo vieną iš pagrindinių prizų. Štai ką apie šią komandą rašo MADEINVILNIUS.LT: „Startup Lithuania“ organizuotame atvirų duomenų hakatone alytiškių komanda „e-savanorystė“ sukūrė internetinę platformą, kuri skatina moksleivių įsitraukimą į aktyvią veiklą. Ši 16-kos ir 18-kos metų moksleivių komanda laimėjo „Change Makers‘On“ įsteigtą prizą – galimybę sudalyvauti vasarą vykstančioje verslumo skatinimo stovykloje, kurios metu bus siekiama sukurti tvarų verslo modelį su daugiau nei 100 ekspertų pagalba. Kaip teigia patys sprendimo kūrėjai, šis prizas yra puiki galimybė pratęsti sėkmingai pradėtą darbą ir toliau vystyti per savaitgalį gimusį produktą.

Įprasta manyti, kad dauguma sėkmingų startuolių telkiasi Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje – vis dėlto inovatyvių idėjų gausu ir regionuose. Tai rodo jau ne pirmas sėkmingas šių jaunuolių startas.“

Ekonomikos ir verslumo mokytoja Rūta Mockevičienė