Lietuvos mokinių chemijos olimpiados rezultatai

Jauniesiems chemikams pavyko. Respublikinis Lietuvos mokinių chemijos olimpiados etapas, kuriam jie intensyviai ruošėsi, įvyko, tiesa, kiek sutrumpintas. Kai ketvirtadienį, kovo 12 dieną mokiniai vykdė eksperimentinę užduotį, tapo aišku, kad programa keisis. Mokiniams neteko sužaisti „StarteGO“, jie nežaidė per naktį stalo žaidimų, nedalyvavo įspūdingame, emocionaliame uždarymo renginyje.

Išvyko namo penktadienį, kovo 13 dieną, iš karto po teorinio turo dar nežinodami rezultatų. Nors buvo liūdna, bet visi suprato ir pritarė vyriausybės sprendimams. Kai kurie, ypač abiturientai, daugiau išgyveno dėl to, kad nevyks pamokos.

Šiemet į olimpiadą vyko vyriška šešių gimnazistų iš III-IV klasių komanda. Prizininkų neturime. Bet rezultatai geri. IV a klasės gimnazistas Edvardas Vinerskas tarp 12-okų yra aštuntas respublikoje ir pelnė Pagyrimo raštą. Štai ketvirtoko Armino Mikalausko balas už eksperimentinės dalies sprendimą trečias tarp abiturientų. Galime džiaugtis, kad tiek mūsų trečiokai Benas Skripkiūnas, Evaldas Lugauskas, tiek ketvirtokai Arminas Mikalauskas, Mantas Anskaitis, Arnas Jankauskas yra tarp 20-ies geriausių respublikos jaunųjų chemikų.

Ežiukas rūke sakė: „Negali visi turėti visko. Nes visų yra daug – o visko mažai…“. Prizinių vietų nedaug. Bet vaikinai įsivertino, parodė pakankamai gerus rezultatus, garsino mūsų gimnaziją respublikoje. Todėl sveikiname visus, linkime gerų mokymosi rezultatų ir pasiekimų kituose konkursuose.

Janė Liutkienė, chemijos mokytoja ekspertė