Apie COMENIUS C.U.E. (Pieškime – piešiniai vienija Europą) projektai

DAUGIAŠALĖS PARTNERYSTĖS PROJEKTAS Let‘s draw! Cartoons unite Europe

Projekto trukmė 2009 – 2011 metai

Projekto tema – Europa šaržuose ir karikatūrose. Pagrindinė mintis – rasti, aprašyti, išanalizuoti ir pristatyti šių dienų, jau istorija tapusias, karikatūras apie integravimosi į Europą istoriją.

Visų mokyklų-dalyvių mokiniai rinks šaržus ir karikatūras iš knygų ir laikraščių, tyrinės karikatūrų sukūrimo istorinį pagrindą. Mokiniai skaitys, komentuos ir aiškins kultūrinį ir istorinį karikatūrų pagrindą, taip pat karikatūristų požiūrį ir ką jie tuo norėjo pasakyti. Tikimasi, kad mokiniai ir patys pieš šaržus ir karikatūras projekto tema. Galutinis etapas yra surinktų profesionalų šaržų ir karikatūrų, o taip pat ir mokinių darbų pristatymas virtualioje erdvėje ir knygos forma. Bus sukurta internetinė erdvė, skirta dalyvių darbų demonstravimui ir keitimuisi skirtingu šaržų ir karikatūrų supratimu ir interpretacija.

Projektas remiasi CLIL metodika ir koncentruotas į tarpkultūrinį aspektą, analizuojant ir lyginant iš skirtingų šalių atsiųstus šaržus ir karikatūras, tokiu būdu svarstant skirtingus požiūrius. Galiausiai projektas praturtins mūsų tarpkultūrinį supratimą, vystys mąstymą ir skatins mokinių kūrybinius gebėjimus.

MŪSŲ  PARTNERIAI
MOKYKLA MIESTAS ŠALIS
Koordinuojančioji organizacija Gymnasium in den Filder Benden Moers Vokietija
Scuola Media Statale “Toti dal Monte” Mogliano Veneto Italija
Escola Secundaria Ibn Mucana Alcabideche Portugalija
Gimnazjum Nr 13 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Gdyni Gdynia Lenkija
Collège Camille Guérin Vouneuil sur Vienne Prancūzija
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ VE İLKÖĞRETİM OKULU Istambul Turkija
Scuola Media Statale “C.Casteller” Paese Italija
Lycée Hôtelier de Biarritz Biarritz Prancūzija

Parašykite komentarą