Akcija „Padėkime benamiui gyvūnui“ (NUOTRAUKOS)

Akciją suorganizavo vyresnioji biologijos mokytoja Valentina Petraškienė ir klasių auklėtojos E. Kavolynaitė ir S. Valentukonienė. Akcijos tikslas – padėti Alytaus gyvūnų prieglaudos „Nuaras“ gyvūnams. 7a ir 7b klasių mokiniai bei jaunieji gamtininkai vyko į gyvūnų prieglaudą ir vežė gyvūnams maisto.

UAB „Nuaras“ Alytuje buvo atidarytas 2001 metų rudenį. Jau devynerius metus prieglauda kasdien rūpinasi beglobiais šunimis ir katėmis. „Per pirmuosius metus į prieglaudą buvo atiduota per 200 šunų ir kitų gyvūnų.“ – rašoma Animal.lt tinklalapyje.

Vos tik sužinoję, kad keliausime į gyvūnų prieglaudą labai apsidžiaugėme, nes daugelis iš mūsų niekada nėra ten buvę arba labai norėjo padėti vargšams gyvūnėliams.

Startavome prie Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos, Birutės gatvėje. Atvyko mikroautobusas ir mes patraukėme prieglaudos link.

Atvykę pamatėme seną prieglaudos pastatą, prie kurio įtvirtinta gan aukšta tvora. Netoliese stovi būdelė ir slampinėja du nedrąsūs mažyčiai šuneliai. Už jų stūkso keturi voljerai, o prie jų didokas aptvaras. Visi lauke esantys voljerai ir aptvaras apgyvendinti nuo vieno iki trijų šunelių. Šalia apgyvendinti baikštesni šunys, o tolėliau karantinuoti. Pastato viduje pamatėme dvi kates su atsivestais mažyliais ir piktesnių šunų aptvarus.

Visi gyvūnėliai prieglaudoje labai nori būti mylimi, nori turėti šeimininką. Jų didelės akys tiesiog įsmigusios į atėjūnus. Šuneliai inkšte inkščia, nori, kad juos kas nors paglostytų, pakalbintų, pažaistų su jais.

Manau, kad visiems žmonėms pabūvojusiems gyvūnų prieglaudoje suvirpa širdis, matant gyvūnų liūdnas akis.

Norėčiau, kad kiekvienas žmogus prieš pasiimdamas bet kokį gyvūną apgalvotų ar tikrai juo galės pasirūpinti, tinkamai prižiūrėti, jį mylėti ir nepalikti, kad ir kas nutiktų.

Mantas Jacevičius

7a klasė

Parašykite komentarą