Tolerancijos savaitė

Tolerancija – tai visų santykių pagrindas, vertybė svarbi kiekvieno iš mūsų gyvenime. Visi žinome, jog mūsų gimnazijoje stengiamasi ugdyti moralines vertybes, sėti toleranciją mūsų širdyse.

Lapkričio 12 – 16 d. mūsų mokykloje buvo minima tolerancijos savaitė. Pasiruošimas šiai savaitei vyko dar prieš rudens atostogas, kai minėjome draugystės savaitę, tąkart mokiniai buvo kviečiami kurti dainą apie draugystę. Tuomet gimę kūriniai tapo tikrais tolerancijos himnais. Na, o ši savaitė taip pat buvo kupina įvairių renginių, kurie privertė kiekvieną susimąstyti, ar visgi aš esu tolerantiškas žmogus. Pirmiausia, kvietėme burtis klases ir gaminti savo tolerancijos skėtį, kurį išskleidus aplink pasklistų tolerancijos dvasia. Džiaugiamės, jog kurdami tolerancijos skėtį gimnazistai pasitelkė visą savo originalumą ir meniškumą.

Gimnazijos mokinių taryba taip pat puikus tolerancijos pavyzdys. Jie trečiadienį pavertė „Nemokamų apkabinimų diena“ ir taip maloniai nustebino kiekvieną vos įžengusį į mokyklą apdovanodami nemokamu ir šiltu apkabinimu. Neabejoju, jog tai ne vienam praskaidrino dieną ir maloniai nuteikė prieš laukiančias pamokas.

O kokia gi tolerancijos savaitė be apdovanojimų ir nominacijų? Juk kiekvienam iš mūsų labai svarbus įvertinimas ir paskatinimas. I – II gimnazijos klasės mokiniai tolerantiškiausia mokytoja išrinko I. Muzikevičienę, o tarp pirmokų ir antrokų tolerantiškiausia klase jau antrą kartą tapo II a klasė. Vyresnieji gimnazistai nusprendė, jog tolerantiškiausia mokytoja yra A. Grimalauskienė, o tolerantiškiausios klasės apdovanojimas tarp III-IV klasių atiteko III g klasei. Sveikiname nominantus, o kitoms klasėms ir mokytojams linkime sekti nugalėtojų pavyzdžiu.

Penktadienį visi kartu minėjome tarptautinę tolerancijos dieną. Rytas buvo itin žaismingas, fojė mirgėjo klasių pagaminti spalvingi skėčiai ir šildė mokinių bei mokytojų šypsenos, mat kiekvienas atvykęs į mokyklą buvo maloniai kviečiamas nusifotografuoti po tolerancijos skėčiu. Visi gimnazijos mokytojai buvo nustebinti atminimo dovanėlėmis – skėtukais, kuri tarsi ragino nepamiršti išskleisti savo tolerancijos skėtį.
Linkiu, kad tolerancijos skėtis virš Jūsų galvų būtų išskleistas ištisus metus ir Jus suptų tolerantiški, bet jokiu būdu neabejingi žmonės!

Laura Čiginskaitė, mokinių tarybos narė,
III f klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė