Druskininkuose pergalę iškovojo IV h

Savaitgalyje Druskininkuose vyko Alytaus srities bendrojo lavinimo mokyklų klasių vaikinų krepšinio finalinio ketverto varžybos.

Pirmieji į krepšinio aikštelę išbėgo kaimynai – Alytaus rajono Simno ir Alytaus miesto Adolfo Ramanausko- Vanago gimnazijų komandos. „ Vanagai“ jausdami, kad įveiks simniškius, visų žaidimo kortų neatskleidė, todėl leido žaisti ir tiems IV h klasės nariams, kurie daugiau laiko praleisdavo ant atsarginių suolelio. Aikštelėje visai nepasirodė „Vanagų“ komandos lyderis Edgaras Švelginas. Simniškiai matydami, kad nėra aikštelėje komandos lyderių, negailėdami jėgų įnirtingai priešinosi. Rungtynių pabaigoje spurtavę alytiškiai rezultatu 68:54 įveikė Alytaus rajono komandą. Antrajame pusfinalyje susitiko Lazdijų M. Gustačio ir Druskininkų „Ryto“ gimnazijų komandos. Lazdijiškiai priešintis druskininkiečiams sugebėjo tik du kėlinius. Trečiajame kėlinyje nutolę nuo varžovų „Ryto“ krepšininkai jokių vilčių laimėti priešininkams nepaliko ir pusfinalio rungtynes laimėjo Druskininkų gimnazijos komanda rezultatu 73:57.

IMG_4128

Šeštadienio ryte pirmieji į aikštelę kovoti dėl trečiosios vietos išbėgo Alytaus rajono Simno ir Lazdijų M. Gustačio gimnazijų klasių komandos. Simno vaikinai ambicingai pradėjo susitikimą, nė kiek nenusileido gerai sukomplektuotai lazdijiškių komandai . Visus keturis kėlinius rungtynės vyko taškas į tašką. Rungtynių laikui pasibaigus švieslentėje švietė lygus rezultatas 60:60. Pratęsimą puikiai ir drausmingai sužaidė simniškiai. Jie labiau norėjo laimėti kelionę į Krokuvą ir jiems tai pavyko, rezultatu 74:68 įveikus Lazdijų M. Gustaičio gimnazistus. Prieš didįjį finalą vyko baudų ir tritaškių metimo konkursai. Baudų konkurse „ Vanagų“ komandos atstovams nepavyko prasibrauti į finalą. Laimėjo Simno atstovas Tautvydas Buškevičius, o tritaškių konkurse triumfavo mūsiškis Edgaras Švelginas.

Finalinėms varžyboms salės centre išsirikiavo Adolfo Ramanausko- Vanago gimnazijos IV h ir Druskininkų „Ryto“ gimnazijos III a klasių komandos. Finalinį susitikimą stebėti atvyko legendinis krepšininkas, olimpinis čempionas Arvydas Sabonis ir kiti garbės svečiai. Gausus būrys „ Ryto“ ir Adolfo Ramanausko-Vanago komandų sirgalių sukėlė didelį triukšmą jaukioje Druskininkų sporto centro arenoje. Savo trenerio Karolio Marcinkevičiaus palydėti į krepšinio aikštelę susikaupę, pilni ryžto nugalėti druskininkiečius išbėgo Edgaras Švelginas, Martynas Beržanskas, Andrius Žvaliauskas, Augustas Mikalonis ir Žilvinas Puidokas. Pirmuosius taškus baudos metimais pelnė Martynas , du tritaškius Edgaras, dar vieną Martynas ir „Vanagai“ priekyje 12:6. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 15:10 mūsiškų naudai. Antrąjį kėlinį varžovams mūsiškiai pralaimi rezultatu 11:13. Po didžiosios pertraukos trečiąjį kėlinį laimime 11:6, o rungtynes visų sirgalių džiaugsmui laimėjo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos IV h klasė rezultatu 56:50. Į simbolinį turnyro penketą pateko Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistas Martynas Beržanskas, o naudingiausiu finalinių varžybų žaidėju tapo Edgaras Švelginas.
Druskininkų „Ryto“ gimnazijos III a klasė antrus metus iš eilės patyrė skaudų pralaimėjimą „Vanagų“ komandai. Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos klasė per artėjančias pavasario atostogas keliaus į Paryžių, Berlyną ir Dresdeną. Ryto gimnazistai keliaus į pavasarėjančią Prahą.

IMG_4268

Visos komandos dėkingos jaunatviškam ir energingam Druskininkų merui Ričardui Malinauskui už nuostabią krepšinio šventę, už gražuoles taures, kurios papuoš gimnazijų muziejus. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos sportininkų sirgaliai yra dėkingi Alytaus miesto savivaldybės administracijai, kuri sudarė puikias sąlygas gimnazistams abi dienas nuvykti į Druskininkus. Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos krepšininkai laimėję pirmąją vietą miestui atsidėkojo su kaupu.

Jonas Baltrušaitis kūno kultūros mokytojas ekspertas