Šokių šventė ,,Šok su kariūnu“

DSC_4011

,,Šokis – tai poema, o kiekvienas judesys – žodis, šokis – tai paslėpta sielos kalba“, – šiais žodžiais mūsų gimnazijoje jau antrą pavasarį prasidėjo šventė ,,Šok su kariūnu“, skirta paminėti Tarptautinę šokio dieną. Į baigiamąją šokių šventę atvyko Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai ir jų šokių vadovas Vaidotas Januškevičius. Gimnazija su Karo akademija pasirašiusi trejų metų bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrinėje, pažintinėje bei sportinėje veikloje sutartį pagal projektą ,,Dviejų generolų pavyzdžiu ugdome jaunąją kartą“ (projekto koordinatoriai lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Ališauskienė ir majoras Aidas Vasinauskas). Šokių šventė – tai tik vienas iš renginių pagal šį projektą.

Šokio meno gimnazistes mokė šokių vadovė mokytoja metodininkė Neringa Vekeriotaitė. Kokie buvo pirmieji bendrų šokių žingsniai, kaip sekėsi, kokios nuotaikos, įspūdžiai, buvo galima pamatyti pasižiūrėjus trumpos filmuotos medžiagos, kurią parengė mokytoja Asta Grimalauskienė ir IVe gimnazistas Audrius Kopka.

DSC_4181

Šokių šventėje su pirmo kurso kariūnais šoko gimnazistai Justinas Sapežinskas, Ieva Jurgelevičiūtė, Evelina Paplauskaitė, Miglė Stebulytė, Lina Šadurskaitė, Silvija Česnulytė, Vaida Žiukaitė, Samanta Stankevičiūtė, Gaivilė Gudzinevičiūtė, Raminta Kantaravičiūtė, Simona Dumbliauskaitė, Greta Rauličkytė, Rūta Gradeckaitė, Greta Elsterytė ir Ingrida Molnerytė.

Pirmiausia šokėjai pašoko vieną populiariausių šokių pasaulyje – rumbą. Parodomuosius šokius sambą, argentinietišką tango šoko akademijos šokių būrelio poros. Visi šokėjai smagiai judėjo gyvenimo džiaugsmo šokio džaivos ritmu. Gimnazistai ir kariūnai šoko nepraradusį gyvumo ir populiarumo ča ča ča, amžinojo gyvenimo šokio simbolį tango, ypatingai populiarius Vienos bei lėtą valsą.

DSC_4047

Suprantama, nelengva šokti mažai repetavus, anot kariūnų, gal net lengviau dešimtis kilometrų bėgti, tačiau gera matyti besisukančias senomis mokyklinėmis uniformomis pasipuošusias gimnazistes ir kariūnus su šventinėmis uniformomis. Kai matai tokias gražias šokėjų poras, įsitikini, jog ne tik seniau, bet ir dabar šokti su kariūnu – garbė, ne mažesnė garbė ir kariūnams šokti su tokiomis puikiomis gimnazistėmis. Ypač visus žavėjo IIIb klasės gimnazisto J.Sapežinsko ir akademijos pirmo kurso kariūnės Akvilė Ubeikaitės šokių pora.

Kol šokėjai ilsėdavosi, klausėmės gimnazistų Klaido Grigaravičius ir Simono Sakalausko dainų (vadovė – muzikos vyresnioji mokytoja  Irena Muzikevičienė).

Kai matai šokių sūkuryje besisukančias poras, įsitikini, jog šokti gali visi, – ir visai nesvarbu, ar žmogus aukštas ar žemas, lieknas ar apkūnus, jaunas ar pagyvenęs, – tik reikia norėti. Visi, esantys salėje, buvo pakviesti pašokti paskutinio šokio – valso.

Šventės pabaigoje gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė, įteikusi padėkos raštus šokėjams ir šventės organizatoriams, patikino, jog tokie renginiai ne tik moko šokio meno, bet ir stiprina Karo akademijos bei gimnazijos draugystę.

Rita Ališauskienė,
lietuvių kalbos mokytoja metodininkė