Antrus metus gimnazijoje organizuojama „Mokslų naktis“

600878_326759854118109_1581293796_n

Daugelis iš mūsų rytais niurzgame eidami į mokyklą, tačiau vos sužinoję apie galimybę mokykloje praleisti naktį nudžiugome ir tikrai ne veltui, juk naktį mokykloje – daug smagiau nei dieną.

Jau antrus metus mūsų gimnazijoje organizuojama „Mokslų naktis“, kuri jau tapo pavasarine mokyklos tradicija, suburiančia naktinėti vis daugiau moksleivių, mokytojų ir įvairių svečių, kurie ryte mokyklą palieka pavargę, tačiau šypsenomis pasidabinę.

Bemiegė naktis mokykloje po sunkios pamokų savaitės atrodo nemenkas iššūkis, tačiau galime džiaugtis, jog snaudžiančių buvo mažai, visi buvo itin energingi ir aktyvūs. Tikriausiai miegus išvaikyti padėjo visą naktį suplanuota įdomi veikla. Vakaras prasidėjo nuo dalyvių registracijos ir taisyklių priminimo, direktoriaus pavaduotoja Danutė Dragūnienė džiaugėsi, jog mūsų gimnazija yra viena iš nedaugelio Lietuvoje galinti didžiuotis tokiais renginiais. Ilgai nedelsiant visi dalyviai buvo paskirstyti į grupes, su kuriomis jie dalyvavo dviejose paskaitose: paslaptimis apie kūno kalbą dalijosi Alytaus kolegijos lektorė Regina Špukienė, o savęs realizavimo galimybes jaunimo organizacijų veikloje atskleidė Alytaus miesto mokinių tarybos pirmininkė Odeta Malakauskaitė.

DSC_0282

Naktis tęsėsi netradicinėse mūsų gimnazijos mokytojų paskaitose: Janės Liutkienės „Cheminiuose eksperimentuose“, Dalios Adukevičienės „Meno dirbtuvėse“ ir Vidmanto Jankausko „Komiksų kūrimo“ užsiėmimuose. Mokiniai džiaugėsi, jog kasdien matomi ir gerai pažįstami mokytojai juos maloniai nustebino ir noriai dalinosi savo patirtimi netgi naktį. Žinome, jog paskaitos, kad ir kokios jos bebūtų įdomios, kartais pabosta.

Norisi ir aktyvios veiklos, tad pasibaigus mūsų gimnazijos mokytojų paskaitoms dalyviai buvo suskirstyti į komandas ir po visą mokyklą ieškodami užuominų leidosi į lobio paieškas, kartu smagiai varžydamiesi dėl paslėpto prizo. Sveikiname raudonųjų komandą, kuriems pasisekė pirmiesiems iššifruoti visas užuominas. Klaidžiojimas po mokyklą ne vieną gerokai išvargino, tad po lobių paieškos visi draugiškai dalinosi savo naktipiečiais, po kurių turėjo dar vieną progą smagiai pasivaržyti informatyviame Protmūšyje, kuriame pirmąją vietą iškovojo juodųjų komanda. Po smagių klausimų visi įsitaisė aktų salėje žiūrėti filmo „Kambariokė“, kuris vienus baugino, kitiems kėlė juoką, vieni jo metu jaukiai snūduriavo, kitiems priešingai – jis visiškai išvaikė miegus. Filmo pabaigos daugelis nelaukė, nes žinojo, kad kartu su filmo pabaiga artėja ir linksmosios „Mokslų nakties“ mokykloje pabaiga.

947078_326760124118082_1572063172_n

Prieš išsiskirstant namo visi „Mokslų nakties“ dalyviai pasidalino savo įspūdžiais. Salėje skambėjo šiam renginiui skirti epitetai: linksma, nepakartojama, informatyvi, šauni, tiesiog awesome naktis! Direktoriaus pavaduotoja dėkojo visiems miegą į naktinėjimą mokykloje iškeitusiems dalyviams ir įteikė pažymėjimus, kurie niekada neleis pamiršti šios nakties.

Džiaugiamės, jog naktis mokykloje Jums paliko puikių įspūdžių. Keleto „Mokslų nakties“ dalyvių įspūdžiai:
Justinas Sapežinskas, III b:

„Buvo žiauriai awesome, smagiai praleidom laiką, filmas galėjo, mano nuomone, būti parinktas geresnis, nors pats jo nežiūrėjau, tad negaliu objektyviai pasakyti, tačiau man užteko pažiūrėti jo reitingus. Taip pat, kas dirbo su garso aparatūra, tai šiek tiek neprofesionaliai, bet čia, suprantama, reikia patirties. Bendrai paėmus, tai jėga buvo, ir tikrai dalyvausiu kitais metais.”

Silvija Česnulytė, III f:

„Tikriausiai kiekvienas išgirdęs, kad buvau mokykloje penktadienio naktį, paklaustų manęs: Ar tau viskas gerai? O aš, žinoma, atsakyčiau: taip, jaučiuosi puikiai, nes tai naktis, kurią tikriausiai prisiminsiu visą gyvenimą. Buvo labai smagu, linksma ir be galo įdomu. Tai tikrai šaunus renginys, sužinojau daug naujo, susipažinau su naujais žmonėmis, su kuriais anksčiau tik prasilenkdavau koridoriuose. Labiausiai patiko chemijos paskaitoje, kurioje pamačiau tai, kas mane be galo sužavėjo.
Greta Juodžiukynaitė, buvusi mūsų mokyklos mokinė ir MT pirmininkė: Maniau, kad per aštuonerius metus mokykloje buvau patyrusi visko. Tačiau kai išjungus šviesas didelis oficialus pastatas pavirto erdve, kurioje buvo laisvai dalinamasi patirtimi, šypsenomis ir netgi naktipiečiais, supratau – „Mokslų naktis“ pati didžiausia galimybė moksleiviams pamatyti mokyklą pačiu netikėčiausiu kampu. Dėkoju už galimybę tai patirti.”

Laura Čiginskaitė, mokinių tarybos narė,
III f klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė