Nominacijų vakaras „Vanagynas’13”

8814346457_371db4ff49_c

Ar pastebėjote, kaip greitai prabėgo šie mokslo metai. Štai jau tiksi paskutinės dienos iki ilgai lauktųjų vasaros atostogų. Džiaugiamės, jog laikas prabėgo netuščiai ir mūsų gimnazija gali pasigirti daugybe nuostabių pasiekimų ir nepamirštamų renginių. Mokinių taryba, norėdama įvertinti kiekvieną šiais metais nuoširdžiai dirbusį, nusprendė surengti nominacijų vakarą Vanagynas’13. Balsavimo metu kiekvienas gimnazistas galėjo išsakyti savo nuomonę ir atiduoti balsą už pergalės verčiausią nominantą bei siūlyti savo kandidatus. Viso balsavimo metu mokykloje girdėjosi spėliojimai, kas gi nugalės. O gegužės 24 dieną vykusiame iškilmingame baigiamajame renginyje buvo apdovanoti visi nugalėtojai: jiems įteiktos simbolinės dovanos – Vanago statulėlės, kurias mums pagamino Amatų mokykla. Štai visi Vanagyno’13 nugalėtojai:

Nominacijos „Didžiausias mokslo pasiekimas“ bei „Metų protas“ atiteko Lukui Šteiniui, kuris šiemet tapo Lietuvos 61-osios fizikos olimpiados I vietos laimėtoju ir Lietuvos mokinių respublikinės chemijos olimpiados III laipsnio diplomo ir bronzos medalio laimėtoju.

Mylimiausiu mokytoju ir nominacijos „Metų mokytojas“ nugalėtoju tapo fizikos mokytojas Danius Gintalas, kuris daugelį nustebino padėkos kalbą pasakęs žemaitiškai.

„Mylimiausia mokytoja“ po atkaklios kovos tapo chemijos mokytoja Janė Liutkienė. Abu mokytojai džiaugėsi mokinių įvertinimu ir kukliai atsakė tik dirbantys savo darbą.

Ko gero, pati šmaikščiausia nominacija „Sparnuočiausioji frazė“ atiteko lietuvių kalbos mokytojai Santai Marcinkevičiūtei, kurios pamokos metu išsakyta mintis: „Padovanokit negriukams lego, galės kotletų susikonstruoti“, privertė nusišypsoti ne vieną. Gimnazistai pasiūlė ir daugiau linksmų mokytojų kalbos „perliukų“, kurie daugeliui yra girdėti pamokų metu ir priverčia nusišypsoti ne vieną.

„Metų sporto pasiekimas“ be konkurencijos atiteko mokyklos vaikinų krepšinio komandai, kuri Alytaus apskrities bendrojo ugdymo mokyklų klasių krepšinio varžybose laimėjo 1 – ąją vietą ir kelionę į Paryžių.

Visi žinome, jog mokykloje dažnai užsimezga simpatijos, todėl negalėjome neišrinkti ir gražiausios metų poros. Tad „Metų poros“ nominacija atiteko Simonai Lubauskaitei ir Martynui Labukui, kuriems linkime ir toliau puoselėti savo jausmus.

Daugelis mokyklos švenčių ir renginių neapsieina be nominacijos „Metų balsas“ nugalėtojų, gimnazistų sprendimu, ši nominacija atiteko Mažvydui Raudoniui.

Kūrybingi, originalūs ir stebinantys – tokie nominacijos „Metų meniškiausias mokinys“ nominantai. Šis titulas, gimnazistų nuomone, atiteko Ignotui Asadausku, kuris sakė, jog jį kurti įkvėpia kažkokia neapibūdinama jėga iš kosmoso.

Mūsų gimnazijoje gausu stilingų mokinių ir mokytojų. „Metų top modeliu“ tapo anglų kalbos mokytoja Jovita Žilinskienė, kuri džiaugėsi apdovanojimu ir padėkojo paprastai: „Man patinka, kad Jums patinka.“ „Stilingiausiu gimnazistu“ tapo Adolis Antulis, kuris sakė, jog nereikia būti stilingam, reikia būti savimi. „Stilingiausia gimnaziste“ tapo Ieva Jurgelevičiūtė, kuri išdavė savo stiliaus paslaptį: „Rengiuosi tuo, ką turiu savo spintoje.“

Negalėjome neapdovanoti ir tų, kurie jau teturėjo paskutinę progą tapti nominacijų vakaro „Vanagynas“ nugalėtojais, tai mūsų abiturientai. „Metų abiturientu“ tapo Povilas Labukas, kuris teigė, jog šioje gimnazijoje niekada nesimokė ir tikrai nesimokys geresnė mokinių laida.

„Metų abiturientės“ titulas atiteko stilingajai Ievai Jurgelevičiūtei, kuri neslėpė nuostabos, tapusi nugalėtoja.

Šie metai buvo kupini įvairių įdomių renginių: Mokytojo dienos šventė, AARVGDK, Mokslų naktis, Mokyklos diena ir pačių gimnazistų į kandidatų sąrašą pasiūlytas „renginys“ – karantinas. Tad šie metai tikrai nebuvo nuobodūs, o „Metų renginio“ titulas atiteko nepamirštamajam AARVGDK, kuris, tikėkimės, miestą drebins ir kitais metais.

Tikriausiai niekas nesistebėjo, kuomet „Metų barbių devyndarbių“ nominacija atiteko mokyklos pavaduotojoms Danutei Dragūnienei ir Ritai Baubonienei. Visi gimnazistai pastebi jų meilę ir atsidavimą darbui.

Ko gero, pati svarbiausia nominacija „Metų garbė“ atiteko mokyklos direktoriui Virginijui Skroblui, kuris džiaugėsi visų gimnazistų pasiekimais ir aktyvumu.

Sveikiname visus nugalėtojus! O nieko nelaimėjusiems linkime nenuliūsti ir kitąmet stengtis dar labiau, galbūt kitą pavasarį Jūs savo rankose laikysite Vanago statulėlę!

Laura Čiginskaitė, mokinių tarybos narė,
III f klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė