Išvyka į hidrometeorologijos stotį

DSCF2642

Gegužės 28 dieną grupė I – III klasių mokinių buvo pasižymėjusi savo kalendoriuje, nes tądien jų laukė įdomi išvyka į Vilniaus hidrometeorologijos stotį. Visi gimnazistai dalyvavo bendrame chemijos ir geografijos projekte „Klimato kaita, jos padariniai ir klimato migrantai“.

Visi mokiniai susidomėję laukė klimatologijos skyriaus vedėjos dr. Audronės Galvonaitės paskaitos. Daugelis nerimavo, ar paskaita nepabos, ar bus įdomi. Tačiau užsiėmimas pranoko daugelio lūkesčius: A. Galvonaitė sudomino kiekvieną, dalyvavusį projekte, jos pateikta informacija buvo suprantama, ji papildė mokykloje įgytų žinių bagažą. Mokiniai išvyko sužinoję apie klimato kaitą, jos įtaką klimato reiškiniams Lietuvoje ir pasaulyje bei susipažino su klimato migrantais (kormoranais, silkiniais rykliais, kadžuvėmis, uosialapiais klevais, piranijomis ir medūzomis). Sužinojome daug įvairių faktų, kurių nerasime nė viename vadovėlyje, o A. Galvonaitės papasakotos istorijos privertė nusišypsoti ir kartu susimąstyti apie savo elgesį.

Ši kelionė buvo nepamirštama ir informatyvi. Džiaugiamės, galėję susipažinti su klimato kaita bei klimato migrantais. Dėkojame mokytojoms Erikai Jonaitienei, Irmai Linkevičienei ir Snieguolei Valentukonienei už šią mums suteiktą galimybę.

Laura Čiginskaitė ir
Silvija Česnulytė,
III f klasės mokinės