Pirmūnų šventės atgarsiai

IMG_6772

Paukščiai turi sparnus, bet neturi svajonių…
Žmonės turi svajones, bet neturi sparnų…
Tačiau mes galime gyventi taip, kad mūsų svajonės turėtų sparnus…

Ir vėl prabėgo dar vieni mokslo metai, ir vėl atėjo laikas atkreipti dėmesį į tuos moksleivius, kurie visus mokslo metus netinginiavo ir stengėsi gerai mokytis arba kitaip garsinti gimnazijos vardą. Birželio 6 d. pavakarę į mūsų gimnazijos aktų salę susirinko daugybė žmonių, nes, kaip ir kasmet, mokslo metų pabaigoje vyko labai gerai besimokančių ir gimnazijos vardą garsinančių mokinių ir jų tėvelių pagerbimo šventė. Nepabūgusių net netikėtai už lango prapliupusio lietaus, pirmūnų ir jų tėvelių susirinko tiek, kad vos užteko vietų atsisėsti, salė buvo sausakimša. Tai yra ženklas, kad mūsų gimnazijoje mokosi daugybė gabių gimnaziją savo pasiekimais garsinančių žmonių. Gimnazijos direktorius minėjo, jog tokių gimnazistų skaičius kasmet auga, ir tuo labai džiaugėsi.

Šventės metu buvo apdovanotas gausus būrys mūsų gimnazijos pirmokų, antrokų ir trečiokų. Jie bei jų tėveliai spaudė direktoriui ranką ir atsiėmė padėkos raštus. Buvo apdovanoti moksleiviai, kurie visus metus mokėsi tik labais gerais pažymiais (devintukais ir dešimtukais), įvairiose dalykinėse olimpiadose ir konkursuose laimėjo prizines vietas arba pelnė aukštus pasiekimus sporto arba meno srityse.

IMG_6807

Savo įspūdžiais apie mokymąsi dalinosi ir patys gimnazistai bei nuomonę apie gimnaziją išreiškė jų tėveliai. Šie minėjo, jog džiaugiasi leisdami savo atžalas mokytis mūsų gimnazijoje ir tikisi, jog mokykla stipriai prisidės prie visapusiško jų vaikų ugdymo. Gimnazijos direktorius džiaugėsi mokinių tarpe matydamas daugybę gimnazistų, kurie šioje šventėje yra pagerbiami kasmet. Taip pat buvo išreikšta didelė padėka šiuos mokinius rengusiems mokytojams, nes be jų visų šių pasiekimų nebūtų įmanoma pasiekti.

Dėkojame visiems mūsų gimnazijos šaunuoliams, nuolat besistengiantiems dėl gimnazijos ir dėl savęs, taip pat jų tėveliams, patariantiems gyvenimo kelyje, ir mokinius ruošiantiems mokytojams, kurie padeda siekti žinių ir svajonių. Linkime gražios ir šiltos vasaros, niekada nepasiduoti ir siekti savo tikslų. Tegul sėkmė mus persekioja…

Lukas Šteinys, III a klasės mokinys