Pradėkime drauge

Gerokai apniukusį rugsėjo 3-ios rytą gimnazija pasitiko naujai atvykusius ir esamus ugdytinius. Prasidėjo nepamokinės veiklos diena, pakvietusi visus kartu sėkmingai pradėti naujuosius mokslo metus ir tęsti pradėtus prasmingus darbus. Po vasaros rimties, prisipildžiusi jaunatviško šurmulio, mūsų mokslo šventovė tarsi atgijo, įgavo naują kvėpavimą. Daug naujų, nepažįstamų vaikinų bei merginų, nedrąsūs pirmieji bandymai susipažinti su bendraklasiais, mokytojais, gimnazija, dalijimasis vasaros įspūdžiais, pokalbiai, pamąstymai apie ateities planus. Šiek tiek jaudulio bei nerimo…

Ši diena buvo skirta mokinių adaptacijai bei pažintinei veiklai. Su naujai atvykusiais susitiko gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Naujokams bei III klasių gimnazistams buvo suorganizuota ekskursija po mokyklą, susitikimas su pagalbos mokiniui specialistais. II ir IV gimnazijos klasės planavo I- ojo pusmečio klasės veiklą. Visi ugdytiniai susitiko su klasės auklėtojais, kartu peržvelgė gimnazijos nuveiktų darbų pristatymą, dalyvavo įvairiose mokytojų pamokose. Beje, naujokai suspėjo pasivaikščioti ir mūsų senojo parko takais.

Džiaugiamės turėdami tokią netradicinę dieną, padedančią mokiniams adaptuotis naujoje aplinkoje. Tokia veikla padeda ne tik susipažinti su nauja erdve, leidžia geriau pažinti save, bet tarsi ir padrąsina dirbti kartu.

Miglė Dudavičiūtė, Deimantė Kamandulytė , IV c klasė