Gimnazistai apsilankė „Tyrėjų naktyse”

Rugsėjo 27 dieną I – IV gimnazijos klasių mokiniai išvyko į Kauną, kur vyko išskirtinis renginys „Tyrėjų naktis“, sulaukiantis kiekvienais metais vis gausesnio lankytojų būrio. Šiais metais norą dalyvauti „Tyrėjų naktyje“ parodė ir itin daug gimnazijos moksleivių.

Mokiniai turėjo galimybę iš arti susipažinti su mokslininkų veikla, jų pasiekimais. Taip pat galėjo dalyvauti eksperimentuose, paskaitose, parodose bei įvairiuose konkursuose.

DSC_0578

IV gimnazijos klasių mokiniai pasidalino savo įspūdžiais:
„Dalyvauju jau ne pirmą kartą. Man, kaip ir kasmet, labai patiko. Smagu, kad šiemet iš mūsų gimnazijos važiavo jau net 2 autobusai. Ten, Kaune, pamatėmė daug įdomių dalykų: stebėjome žaibus, skystą azotą.“ – Lukas Šteinys.

„ Draugų patarimu dalyvavau pirmą kartą. Ir tikrai nenusivyliau. Mačiau žaibus, žaidžiau su sausu ledu bei azotu. Taip pat žaidėme sumo imtynes, mačiau įvairių vabzdžių ir žalčių.“ – Martynas Stragis.

„ Dalyvavau pirmąkart ir likau maloniai nustebintas. Paskaitų įvairovė ir gausa man labai patiko. Tik tiek, kad neįmanoma visko išklausyti ir aplankyti.“ – Tadas Zdanavičius.

„ Džiaugiuosi, kad dalyvavau „Tyrėjų naktyje“, kadangi renginys buvo labai įdomus ir įvairiapusiškas. Stebėjome ir galėjome prisiliesti prie cheminių eksperimentų. Baugoka, tačiau labai smagu buvo glostyti kukurūzinę gyvatę, laikyti rankoje 10 cm ilgio milžinišką tarakoną. Informatyvi paskaita apie psichologiją konformizmo tema leido giliau pažvelgti į kasdieninį bendravimą su aplinkiniais. Bene linksmiausia buvo fizikinių eksperimentų demonstracija. Nukrėtė elektra. Patiko.“ – Gabrielė Stočkūnaitė

Augustė Juknelytė, Ada Steponavičiūtė IVA