Penktasis partizanų dainų festivalis Druskininkuose

_MG_3507 (Large)

Rugsėjo 27-osios rytą mokytojos Irenos Muzikevičienės ansamblio merginos Miglė Dudavičiūtė, Neringa Serbentaitė, Šarūnė Baltrukevičiūtė, Gabija Mineikaitė, Angelė Adamukaitytė, Laurita Jankauskaitė bei jų palydovas Simonas Sakalauskas pajudėjo Druskininkų link. Ten vyko tarptautinis partizanų dainų festivalis „Sušaudytos dainos“, į kurį suvažiavo kolektyvai iš Kauno, Vilniaus, Šalčininkų, Alytaus ir netgi Punsko. Prieš festivalį visi kolektyvai buvo pakviesti į ekskursiją, pamatėme partizanų bunkerį, paslėptą prie upelio po žeme. Šis bunkeris atstatytas entuziastų, čia išvydome, kokiomis sunkiomis sąlygomis gyveno ir kovojo pokario partizanai. Mūsų mokyklos merginos nepraleido progos nusifotografuoti su partizanus vaidinusiais vaikinais bei kariškiais.

Po ekskursijos autobusiukas pajudėjo į Druskininkų Atgimimo pagrindinę mokyklą, kur ir vyko festivalis. Koncertas prasidėjo dainininko Justino Lapatinsko atliekama daina „Gyvenk, kad mylėtum, mylėk, kad gyventum“. Kolektyvai vienas po kito dainavo visiems gerai pažįstamas partizanų dainas. Mūsų mokyklos ansamblis paruošė mini spektaklį pagal dainą „Jei ne auksinės vasaros“. Merginos buvo pasipuošusios tam laikmečiui būdingomis suknelėmis, o tam tikros detalės: lagaminas, portretas, duona – sukūrė nostalgišką atmosferą, nukėlė žiūrovus į pokario Lietuvą ir parodė lietuvių tremtinių meilę ir tėvynės ilgesį. Šis mini spektaklis salėje sėdintiems žiūrovams net ašarą išspaudė. Šiltai buvo sutikta ir Simono Sakalausko atlikta daina.

Festivalis tapo prasminga galimybe pabendrauti su dainuojančiais jaunais žmonėmis ir parodyti įvairių kartų žiūrovams, kad mūsų gimnazijoje puoselėjamos patriotinės dainos tradicijos.

Neringa Serbentaitė, IV b klasės mokinė