Europos judėjimo savaitės bėgimas

_MG_3930 (Medium)

2013 m. spalio 7-13 dienomis visoje Europoje vyksta daugiau nei 700 renginių skirtų Europos judėjimo savaitei. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija organizuoja visuotinę akciją Lietuvoje Europos judėjimo savaitės bėgimą, bendrojo ugdymo įstaigose.

Mūsų gimnazija kartu su Lietuvos 309 bendrojo ugdymo įstaigomis panoro dalyvauti šių metų akcijoje. Trečiadienį po šešių pamokų mokiniai lydimi savo auklėtojų ir mokytojų atvyko į Alytaus miesto stadioną, kur turėjo įveikti lietuvišką mylią 1988 metrus. Bėgimo takuose išsirikiavo per 300 gimnazistų ir mokytojų. Tai buvo masiškiausias sporto renginys mūsų gimnazijoje!

Nuostabią rudens dieną mokiniai kupini energijos, jaunatviško džiugesio, su didžiausiu entuziazmu čežant rudens lapams po kojomis pradėjo lietuviškos olimpinės  mylios bėgimą. Vieni ėmė varžytis tarpusavyje, kiti bėgo savo malonumui ir kovojo su savimi ugdydami valią.

_MG_3925 (Medium)

Bėgimo tempą nuo pat pradžių diktavo gimnazijos geriausias bėgikas III d klasės mokinys Karolis Suslavičius, kuris garbingai ir laimėjo mylios bėgimą.  Į geriausiųjų penketą pateko Martynas Jaruševičius III h klasė, Raimundas Kazlauskas III c, Povilas Kiaunė IV k, Dainius Sidaravičius IV h ir gimnazijos informacinių technologijų mokytojas Tomas Balynas.

Mergaičių tarpe geriausių penketuką sudarė: Daumantė Pocevičiūtė III f klasė, Erika Simonavičiūtė I c klasė, Raminta Tamoševičiūtė I a klasė ir Inesa Karkauskaitė I a klasė.

Dešimt geriausiųjų bėgikų buvo apdovanoti Lietuvos olimpinės akademijos diplomais.

Trumpam palikę vėsias klases, išjungę kompiuterius, į šalį padėję savo mobiliuosius telefonus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokiniai aktyviai judėdami, puikiai praleido pusvalandį gražiajame mūsų miesto stadione.

Kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis.