Vanagiukų krikštynos

_MG_4645 (Large)

Kiekvieną rugsėjį mūsų mokykla prisipildo naujokų, kurie dar ilgisi senosios mokyklos ir dažnai nesijaučia esantys mokyklos bendruomenės dalis. Siekdami, jog naujokai kuo greičiau imtų vadinti naująją mokyklą sava ir artimiau susipažintų su nauja bendruomene, mes, abiturientai, suorganizavome jiems simbolines krikštynas.

Penktadienį nuo pat ryto tvyrojo netradicinė nuotaika. Mokyklos fojė skambanti muzika, mokinių laukiančios klasių auklėtojos ir abiturientai, žymintys mažuosius vanagiukus, kuriems liko tik keletas žingsnių iki tikrų vanagų. Visą dieną mokyklos koridoriais klaidžiojo pirmokai ir trečiokai, išdabinti katinėlio ūsais ar 0 ant skruostų, tačiau didžiausi išbandymai jų dar tik laukė po pamokų.
Vanagiukų laukė įvairūs išbandymai, kuriuos, padedami mokytojų, jiems paruošė abiturientai. Būsimų vanagų gebėjimai buvo patikrinti chemijos, lietuvių kalbos, matematikos, istorijos ir menų srityse ir įveikus visus „devynis pragaro ratus“ laukė paskutinis žingsnis – priesaika. Priklaupę ant kelių pirmokai ir trečiokai iškilmingai prižadėjo daugybę dalykų. Tikėkimės, jų pažadai neliks tik pažadais ir bus nuoširdžiai vykdomi.

Visą krikštynų dieną vainikavo diskoteka, kurioje tiek pirmokai, tiek trečiokai galėjo atsipūsti. Viskas, dabar jie – tikri vanagai!