UAB „Stamitos“ taurė – Jotvingių gimnazijai!

Dvi dienas Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje vyko keturių Alytaus miesto gimnazijų vaikinų salės futbolo turnyras UAB „STAMITA“ taurei laimėti.

Turnyro dalyvius pasveikino organizatorius, kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Baubiniene. Jie pasidžiaugė, kad rėmėjų dėka turnyras tęsią tradicijas, kurių ypač laukia Alytaus gimnazistai, palinkėjo garbingai visiems atstovauti savo gimnazijas.

Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Grupių nugalėtojai žaidė dėl pirmos ir antros vietų, pralaimėjusios komandos kovojo dėl trečios, ketvirtos vietų. Varžybos buvo vykdomos pagal UEFA salės futbolo taisykles. Pirmąją dieną pirmieji į aikštę išbėgo šeimininkų ir Šv. Benedikto gimnazijos futbolininkai. „Vanagų“ komandai neišėjo pasipriešinti gerai sukomplektuotai kaimynų komandai ir jie pralaimėjo rungtynes rezultatu 3:7. Antrasis susitikimas tarp Putinų ir Jotvingių gimnazistų vyko daug atkakliau, tik rungtynių pabaigoje jotvingiečiai įgijo ryškesnę persvarą ir nugalėjo varžovus rezultatu 8:5.
Antrą dieną kovas sporto salėje pradėjo komandos, besivaržančios dėl trečios vietos. Nenuvildami gausiai susirinkusių savų sirgalių, šias varžybas rezultatu 8:5 laimėjo Adolfo Ramanausko-Vanago futbolininkai.

Didysis finalas vyko tarp artimų kaimynų: Šv. Benedikto ir Jotvingių gimnazijų komandų. Rungtynės vyko azartiškai, atkakliai, nes visi norėjo įrodyti savo pranašumą. Rezultatu 8:5 finalą laimėjo Jotvingių gimnazijos komanda. Geriausiu turnyro žaidėju pripažintas Jotvingių vartininkas Martynas Matjoška.
Komanda nugalėtoja ir komandos, užėmusios antrąją ir ketvirtąją vietas, buvo apdovanotos gražuolėmis taurėmis. Naudingiausiųjų žaidėjų prizai atiteko Ryčiui Padegimui (Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija), Tomui Marcinkevičiui (Putinų gimnazija), Tadui Kančiui ( Šv.Benedikto gimnazija) ir Edgarui Barysui (Jotvingių gimnazija).

Turnyro organizatorius ir sportininkai yra dėkingi pagrindiniam turnyro rėmėjui UAB „STAMITA“ ir Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentui Gediminui Daukšiui už prizą geriausiam turnyro žaidėjui.

Jonas Baltrušaitis,

Adolfo Ramanausko -Vanago kūno kultūros mokytojas ekspertas