Krepšinio legendos Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje

Žinoti tai, kas gera, svarbiau negu daug žinoti.

Ž.Ž.Ruso

Socialinę akciją vykdanti BEKO kompanija karu su Lietuvos krepšinio federacijos ir LKL iš visų Alytaus mokyklų pasirinko mūsų gimnaziją todėl, kad būtent mūsų gimnazijoje puoselėjamos gilios tradicijos, propaguojant krepšinio žaidimą. Tai ir vaikinų krepšinio turnyras T.Pačėsos taurei laimėti, ir krepšinio turnyras „Sugrįžę paukščiai“.

Džiugu, kad mus šį kartą aplankė du olimpiniai čempionai – krepšinio legendos Modestas Paulauskas ir Angelės Rupšienė, taip pat legendinis buvęs „Žalgirio“ ir Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Vladas Garastas. Pagerbti sporto veteranų į gimnaziją atvyko Alytaus miesto meras Jurgis Krasnickas ir kiti Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojai. Svečius lydėjo Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, mūsų gimnazijos auklėtinis Tomas Pačėsas ir keletas Dzūkijos klubo krepšininkų: Edgaras Švelginas (buvęs gimnazijos mokinys),Paulius Dambrauskas, Eigirdas Žukauskas ir Adam Lapeta (217 cm ūgio legionierius iš Lenkijos).

Į mokinius kreipėsi Angelė Rupšienė, Modestas Paulauskas ir Vladas Garastas. Jie dalijosi prisiminimais, pasakojo istorijas, negailėjo patarimų, kaip pasiekti užsibrėžto tikslo gyvenime, skatino mokinius daugiau sportuoti (ne tik krepšinį), būti sveikiems ir aktyviems, skleidė lyderystės, darbštumo, tikslo siekimo idėjas. Alytuje ir mūsų gimnazijoje yra puikios sąlygos užsiimti įvairiomis sporto šakomis, kuo ir turėtų pasinaudoti Alytaus jaunimas. Vladas Garastas sakė, kad viskas gyvenime įmanoma, tik reikia stengtis mokytis iš svetimų, o ne savų klaidų.

„BEKO LKL diena mokykloje“ iš aktų salės persikėlė į sporto salę, kur vyko parodomosios krepšinio varžybos 3×3, baudų ir tritaškių turnyrai. Kartu su Dzūkijos krepšininkais vienoje komandoje žaidė ir mūsų gimnazistai: Paulius Grendelis, Lukas Urbus, Dominykas Stankevičius, Aivaras Urbanavičius.

Pasibaigus krepšinio šventei geriausi žaidėjai buvo apdovanoti BEKO dovanomis. Šis renginys paliko neišdildomą įspūdį mūsų mokiniams ir mokytojams, nes kiekvienas galėjo nusifotografuoti, iš arčiau pamatyti, pabendrauti su krepšinio legendomis.

Jonas Baltrušaitis, kūno kultūros mokytojas