Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija tapo projekto „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas šalies mokymo įstaigose“ nare

Gimnazijos delegacija dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusioje konferencijoje, skirtoje olimpinio ugdymo propagavimui šalies mokyklose. Projektą „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas šalies mokymo įstaigose“ yra iniciavę keturios Lietuvos institucijos: Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija. Iki 2014 m. šiame projekte dalyvavo apie 200 tūkstančių mokinių iš 106 mokymo įstaigų. Šios konferencijos metu į projektą buvo priimtos dar 8 mokymo įstaigos, tame tarpe ir mūsų gimnazija. Norint tapti šio projekto nare, mūsų gimnazijai reikėjo parengti olimpinio ugdymo programą trejiems metams: 2014 -2016 m. Konferencijoje mums buvo įteigtas ne tik dalyvio pažymėjimas, bet ir Olimpinė vėliava.

 

Mūsų dalyvavimas olimpinio ugdymo projekte – tai galimybė atkreipti gimnazijos bendruomenės dėmesį į sportą kaip į garbingos kovos ir draugiškumo dvasią skatinančią veiklą, kurioje įdomu dalyvauti bet kokio amžiaus žmonėms.

 

Olimpinis ugdymas Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje plėtojamas jau nuo 1996 m., kai į mokyklą buvo pakviestas buvęs mokyklos auklėtinis, Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas krepšininkas Tomas Pačėsas, kuris tapo dažnas svečias gimnazijoje. Gimnazijoje svečiavosi olimpiniai čempionai Virgilijus Alekna, Romas Ubartas, Modestas Paulauskas, Angelė Rupšienė, alpinistas Vladas Vitkauskas. Kas dveji metai gimnazija rengia Olimpines žaidynes, organizuoja daug kitų sportinių renginių ir projektų. Gimnazija turi savo Olimpinę vėliavą, kuri buvo pasiūta technologijų pamokose ir kurią 2005 m. mokyklos delegacija išskleidė Atėnų stadione. Dabar vyksiančiose gimnazijos olimpinėse žaidynėse kelsime dvi Olimpines vėliavas.

 

Gimnazijoje sudarytos geros sąlygos sportuoti: puikiai įrengta viena didžiausių sporto salių Alytaus mieste, treniruoklių salė, aerobikos salė, baigiamas įrengti modernus sporto aikštynas. Siekiame, kad renginiai pasižymėtų aktyvumu, masiškumu, sveikatingumu. Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ateityje laukia nauji darbai, planai ir idėjos.

 

Jonas Baltrušaitis, kūno kultūros mokytojas