Edukacinė kelionė į Vilnių

Į Žemę ateinantis pavasaris ir vis dažniau išlendanti saulutė skatina veikti ir nesėdėti vienoje vietoje, tad ir mūsų gimnazijos mokiniai nesnaudžia ir nusprendė dalyvauti projekte „Žvilgsnis į gimnaziją pro objektyvą“.

Projekto metu gimnazistai fotografuos mokyklos erdves ir parengs menines fotografijas, atspindinčias gimnazijos dvasią ir nuotaikas, tad siekiant gero rezultato reikalingas ir nemažas žinių bagažas, todėl pirmiausia idėjų ir reikalingų žinių išvykome ieškoti į sostinę, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų, įsikūrusį mažuosiuose Radvilų rūmuose. Erdviose ekspozicijos salėse žvilgsnius kaustė neįprasti instrumentai, o ausis kuteno visiems puikiai pažįstami klasikiniai lietuvių ir pasaulio muzikos kūriniai.Taip pat apžiūrėjome dailės, teatro, kino skyrius. Ekskursijos metu mus lydėjęs gidas dosniai dalinosi savo patirtimi ir žiniomis bei džiaugėsi, jog mūsų mokyklos mokiniai taip pat nemiega per menų pamokas ir nesunkiai randa atsakymus į užduotus klausimus.

Tad Vilniuje praleista popietė tikrai neprailgo, buvo įdomu artimiau susipažinti su meno pasauliu, kurį dažnai be perstojo skubėdami pamirštame. Šią kelionę finansavo gimnazija, todėl dėkojame mokyklos direktoriui ir lydėjusioms mokytojoms D. Adukevičienei ir L. Mazėtytei už prasmingai praleistą popietę.

Laura Čiginskaitė, IV f klasės mokinė

DSC_0019