Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje šokio šventė ,,Šok su kariūnu“

Gegužės 9 dienos popietę Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje jau trečią kartą vyko šokio šventė „Šok su kariūnu“, skirta paminėti Tarptautinę šokio dieną. Į gimnaziją atvyko Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai ir jų šokių vadovas  Vaidotas Januškevičius. Gimnazija su Karo akademija pasirašiusi bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrinėje, pažintinėje bei sportinėje veikloje sutartį pagal projektą ,,Dviejų generolų pavyzdžiu ugdome jaunąją kartą“ (projektą koordinuoja lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Ališauskienė). Šokių šventėje su būsimais karininkais šoko mūsų gimnazijos gimnazistės, kurias šokio meno išmokė choreografijos mokytoja metodininkė Neringa Vekeriotaitė. Žiūrovai turėjo galimybę pamatyti meilės šokį rumbą– vieną populiariausių Lotynų Amerikos šokių. Taip pat buvo šokamas gyvybingasis ča ča ča bei gyvenimo džiaugsmu trykštantis džaivas. Šokių šventė yra neįsivaizduojama ir be aistringojo tango bei lėtojo valso. Šventės pabaigoje visi, dalyvavę renginyje, buvo pakviesti šokti tradicinį Vienos valsą.

Šokti nėra lengva, ypač tuomet, kai poros kartu repetavo vos porą kartų. Nepaisant to, visus sužavėjo senomis mokyklinėmis uniformomis pasipuošusios  gimnazistės ir kariūnai, dėvintys  šventines uniformas.  Kai matai tokias gražias šokėjų poras, įsitikini, jog ne tik seniau, bet ir dabar šokti su kariūnu – garbė. Ne mažesnė garbė ir kariūnams šokti su puikiomis mūsų gimnazistėmis.

Į šventę atvykę „Alemanos šokėjai Žymantė Bernatavičiūtė ir Gustas Kirkliauskas žiūrovams padovanojo rumbą, džaivą ir ča ča ča. Šiems puikiems šokėjams, gebėjusiems šokant atskleisti sielos kalbą, abejingų neliko. Kadangi šokėjams reikėjo ir šiek tiek pailsėti, tuo metu visus dainomis džiugino III a klasės mokiniai Antanas Dambrauskas, Martynas Labukas bei IV b klasės mokinys Klaidas Grigaravičius. Šventės dalyviai galėjo pasižiūrėti ir filmuotos medžiagos apie praėjusias šokių šventes bei ruošimąsi šiai šventei. Filmuotą medžiagą parengė matematikos mokytoja metodininkė Asta Grimalauskienė.

Šventės pabaigoje buvo įteiktos padėkos visiems, kurie prisidėjo prie šio nuostabaus renginio organizavimo, – šokėjams, jų vadovams, projekto organizatoriams ir svečiams.

Donata  Judickaitė, IV k klasės mokinė