„Dovanokime viltį gyventi“

Gegužės  9 dieną  mūsų gimnazijos komanda „Vanagai“: kapitonas Rokas Slavickas III b, Aušra Šumskaitė IV c, Gabija Mineikaitė III c, Silvija Valentukonytė III c, Ugnė Degesytė III e, Deimantė Draugelytė III e,  Kornelija Geležauskaitė II d, Kristina Tamulionytė II d.,  dalyvavo respublikiniame konkurse   Vilniuje „Dovanokime viltį gyventi“ , skirtame puoselėti donorystę.  Finalinis renginys vyko  Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

Konkurse dalyvavo komandos iš Alytaus, Ukmergės, Utenos, Šakių, Mažeikių, Šiaulių ir Vilniaus, nugalėjusios savo regionuose kitas mokyklas.  Visus pasveikino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos  viceministras Algirdas Šešelgis. Pasirodymus ir darbus vertino įvairiapusė komisija: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Rita Zilnienė, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Rytis Rimgaila, įmonės „Eruditus“ vadovas Mantas Ratomskis, Nacionalinio transplantacijos biuro atstovė Rasa Pekarskienė, su transplantuota širdimi gyvenantis Rimvydas Vekerotas, „Lietuvos ryto“ žaidėjas Eimantas Bendžius, komisijos pirmininkas Arūnas Valinskas. Renginio vedėjas Juozas Liesis ragino dalyvius ne tik kalbėti apie pagrindinį šio renginio objektą  – donorystę, bet ir susipažinti, pabendrauti, padiskutuoti su naujaisiais bičiuliais.

Renginio pradžioje Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ prezidentė Ugnė Šakūnienė prisipažino, kad visos komandos, su kuriomis susitinka jau trečią kartą, organizatoriams tapo tarsi gerai pažįstami savi vaikai: „Negalėjome dalyvauti komisijos darbe – jie visi mums labai mieli ir brangūs“.

Visi pristatė savo  namų darbus, atskleidžiančius,  kaip puoselėja donorystę savo mokyklose, mieste.   Komandos atliko  kūrybines užduotis, dalyvavo protų mūšyje, demonstravo ir komentavo sukurtus plakatus.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad mes esame ketvirti, konkursas yra konkursas,  kažkas turi nugalėti, kažkas pralaimėti, tačiau gyvenimas tęsiasi! Visi buvome apdovanoti padėkos raštais, „Gyvasties“ atributika papuoštais puodeliais, tortais ir, be abejo, medaliais. Plojimai, šūksniai, šypsenos, juokas, fotoaparatų blykstės, draugiški apsikabinimai – kaipgi be šito…

Viktorija Sakavickaitė IIe