,,Nakties muziejus 2014“ Druskininkuose

Šių metų gegužės 16 -17 dienomis mūsų gimnazijos mokinių  ir mokytojų komanda   dalyvavo renginyje ,,Nakties muziejus 2014“ Druskininkuose. Šis renginys jau devintą kartą vyksta Druskininkuose. Šiemet buvo  kviečiamos žymiausių Lietuvos partizanų vardais pavadintų mokyklų komandos. Taigi stovykloje  prie Mergelių akių ežerėlių susirinko Alytaus Adolfo Ramanausko- Vanago, Garliavos Juozo Lukšos, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos bei Tirkšlių Juozo Vitkaus- Kazimieraičio pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai. Renginio tikslas buvo prasmingai pabendrauti ir aplankyti istorines partizanų kovų vietas, paminėti Partizanų, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną.

Taigi susikrovėme kuprines ir gegužės 16 d. 14.00 val. atvykome į Druskininkus. Čia mūsų jau laukė KASP 109 kuopos instruktoriai, kurie maloniai palydėjo mus iki stovyklos bei visą renginiui skirtą laiką tapo mokyklų komandų draugais.  Po to, kai buvome supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis, gamtos apsaugos ir priešgaisrinės apsaugos reikalavimais, išvykome į muziejų, aplankėme J.Vitkaus-Kazimieraičio paskutinės vadavietės ir žūties vietas. Sugrįžę į Druskininkus, dalyvavome  šventinėje programoje Druskininkų ,,Ryto“ gimnazijoje, taip pat partizanų pagerbimo renginyje prie Mergelių akių memorialo. Pasistiprinę kareiviška koše 23.00 val. dalyvavome karinėse pratybose- žaidimuose. Rungtyje „Sakalo akis“ mūsų komanda laimėjo 2 vietą, vėliau   vakarojome prie laužo. Vėliau mūsų laukė Druskininkų ,,Atgimino“ mokykla, kurios patalpas nakvynei pasiūlė gimnazijos direktorė Danutė Časienė. Nuoširdžiai jai dėkojame. Pirmoji mūsų kelionės diena prabėgo greitai ir smagiai, nors nuotaiką ir bandė sugadinti niūrūs debesys ir lietus.

Antros dienos ryte išvykome į Viršurodukį ir jo apylinkes, kur dalyvavome edukacinėje programoje ,,Gyvosios istorijos pėdsakais“, o 14.00 val.  – renginio ,,Nakties muziejus 2014“ uždarymo ceremonijoje, kuri  vyko autentiškoje partizanų pagerbimo miško aikštelėje. Joje 1946 balandžio 19 d. vyko iškilmingos partizanų vaišės. Pasivaišinę cepelinais, išvykome namo. Nuoširdžiai dėkojame Druskininkų Rezistencijos ir tremties muziejaus direktoriui Gintautui Kazlauskui už kvietimą dalyvauti ,,Nakties muziejus 2014“ renginyje Druskininkuose.

Liveta Šerpytytė ir Sandra Aleksiūnaitė III a mokinės