Konferencija „Sveikatos erdvės“ kartu su svečiais iš Baltarusijos

Gegužės 27 d. jau antrą kartą šiais mokslo metais sulaukėme bičiulių iš Gardino (Baltarusija) gimnazijos Nr. 2., su kuriais bendradarbiaujame jau nuo 2010 metų. Projekto „Sveiko gyvenimo būdo propagavimas Lietuvos ir Baltarusijos pasienio regiono švietimo institucijose“, kurį remia Europos Sąjunga, metu rekonstruojamas aikštynas šalia mūsų gimnazijos ir stadionas Gardino gimnazijoje, vyksta draugiškos sportinės varžybos, konferencijos sveikos gyvensenos temomis. Šio projekto kuratorius mūsų gimnazijoje yra direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Kirilovas.

Šį kartą mokinių ir mokytojų delegacija iš Gardino kartu su mūsų mokytojais ir gimnazistais dalyvavo konferencijoje „Sveikatos erdvės“. Direktoriui Virginijui Skroblui pasveikinus visus konferencijos dalyvius, turėjome galimybę klausytis mūsų gimnazistų nuotaikingo koncerto (vadovės Irena Muzikevičienėir Jureta Šametienė). Kūno kultūros mokytojos Irmos Čeplinskienės pranešimą „Fizinis aktyvumas ir sveikata“ paįvairino mokytojos vadovaujamos sportininkės, pristačiusios  mankštos ir aerobikos pratimų kompleksą. Po įžanginės dalies aktų salėje dalyviai išsiskyrė: mokytojai persikėlė į gimnazijos muziejų ir tęsė konferenciją, mokiniai vykdė praktinę veiklą.

Mokytojai išgirdo pranešimus: „Šiuolaikinių  informacinių technologijų poveikis vaikų sveikatai“ (pranešėja informacinių technologijų mokytoja Loreta Mazėtytė),  „Donorystės svarba“  (pranešėja etikos mokytoja Meilė Platūkienė), „Sveikos gyvensenos įtaka gerai psichologinei savijautai“ (pranešėja psichologė Aistė Glinskienė), „Žinau ką valgau“ (pranešėja technologijų mokytoja Snieguolė Valentukonienė).

Mokiniai tuo metu dirbo trijose „Kūrybinių dirbtuvių“  sekcijose: keramikos (vadovė dailės mokytoja Dalia Adukevičienė), metalo (medžio) darbų technologijų (vadovas technologijų mokytojas Mindaugas Ribinskas) ir šiuolaikinių technologijų (vadovės chemijos mokytoja Janė Liutkienė ir biologijos mokytoja Jūratė Vailionienė).

Po pietų svečiai apžiūrėjo mūsų gimnaziją ir dalyvavo praktiniame užsiėmime „Profesionalus kūno kompozicijos analizatorius“, kurį vedė mūsų gimnazijos medicinos seselė Onutė Kiškytė ir Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos. Dalyviai galėjo sužinoti savo KMI, kaulų svorį, biologinį amžių ir kt.

Vėliau projekto dalyviai susitiko sporto aikštelėje ir išmėgino jėgas futbolo varžybose, kurias organizavo kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis. Šį kartą stipresni buvo baltarusiai, 7:6 nugalėję „vanagus“. Svečių komandą sustiprino du mokytojai, žaidę kartu su savo mokiniais. Po varžybų abiejų komandų nariai pasipuošė medaliais su sveikos gyvensenos logotipu, kurį sukūrė buvusi gimnazistė Evilė Juodžiukynaitė, o visi projekto dalyviai gavo dalyvių sertifikatus ir magnetukus su tuo pačiu logotipu.

Po turiningos dienos išsiskyrėme pažadėję susitikti rugsėjo mėnesį Alytuje, kai vyks mūsų renovuoto aikštyno atidarymas.

Loreta Mazėtytė, matematikos ir IT mokytoja