Vykome į gintarų medžioklę

Birželio 17d. labai gerai besimokantys ir gimnazijos vardą garsinantys gimnazistai kartu su kelionės organizatoriais, gimnazijos tarybos nariais, mokytojais Asta Grimalauskiene ir Tomu Balynu vyko prie jūros, aplankė Klaipėdą ir Palangą, turėjo galimybę susipažinti su šio krašto kultūra ir istorija, išvysti gintarų medžioklę.

Pirmiausia atvykome į Klaipėdoje įsikūrusį Pilies muziejų, kuriame gidė papasakojo apie Klaipėdos miesto įkūrimą, jo istoriją, nelengvą gyvenimą priklausant tai rusams, tai vokiečiams, jų kultūrinę įtaką šiame mieste. Galėjome pavaikščioti išlikusiais kadaise stovėjusios Klaipėdos pilies bastionais, kuriuose buvo laikomi ginklai ir gabenamos patrankos. Išėję iš šio muziejaus mes  išvydome patį didžiausią kada nors Klaipėdą aplankiusį kruizinį laivą, kurio aukštis siekia 61, o ilgis net 317 metrų. Po to vykome į Mažosios Lietuvos muziejų, kuriame dar daugiau sužinojome apie baltų gentis, jų gyvenimo būdą, tarsi pravertėme lietuvių krašto istoriją, pradėdami akmens ir žalvario amžiumi, o baigdami Mažosios ir Didžiosios Lietuvos kultūra, lietuvininkų apranga, darbo įrankiais, šventėmis.

Ypač didelį įspūdį paliko Laikrodžių muziejus. Tiek daug įvairių stilių, laikotarpių ir puošybos laikrodžių vienoje vietoje dar neteko matyti. Susipažinome su visa laikrodžių evoliucija, išvydome ne tik modernius elektroninius ir mechaninius, bet ir kiek rečiau matomus saulės, smėlio, vandens ir net ugnies laikrodžius.

Tarp Klaipėdos ir Palangos, pusiaukelėje mus pasitiko Pajūrio regioninio parko gidas Igoris, kuris aprodė Antrojo pasaulinio karo metais vokiečiams priklausiusius, prie pat jūros įkurtus bunkerius, patrankas, kitus ginklus. Karo metą dar geriau atskleidė netikėtai pasirodęs sovietinės armijos vadas, skyręs mums komandas ir užduotis. Po to susipažinome su gintarais, jų rūšimis, medžioklės būdais. Gimnazistai patys, padedami gido, suvaidino gintarų atsiradimo legendą apie Jūratę ir Kastytį, bandė ieškoti ir sugauti gintarus. Po šios nuotaikingos kelionės dalies vykome į Palangą, pasivaikščiojome Basanavičiaus gatve ir Palangos tiltu.

Ekskursija kiekvienam iš mūsų suteikė ne tik geros nuotaikos, bet ir naujų žinių. Taip pasisveikinę su jūra, pavaikščioję gintaro keliu, pasikrovėme geros energijos ir neišdildomų įspūdžių. Dėkojame gimnazijai ir gerbiamam direktoriui už mums padovanotą nemokamą kelionę, kuri paskatino kiekvieną iš mūsų ir toliau siekti aukštų mokslo, sporto pasiekimų bei garsinti mokyklos vardą.

Edita Žėkaitė, III k klasė

Iš pirmokų įspūdžių, vykusių į tokią ekskursiją pirmą kartą:

 

„Ši kelionė mus praturtino, nes turėjome galimybę aplankyti įvairias istorines vietas, muziejus, susipažinti su Klaipėdos krašto kultūra“.

„Ši kelionė geriausias atlygis už nelengvą darbą, trukusį visus mokslo metus. Apsilankymas Klaipėdoje, viename gražiausių Lietuvos miestų, pažintis su gintarais ir pasisveikinimas su jūra įkvėpė mus tobulėti ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų. Būtų smagu ir kitais metais vykti į tokią kelionę. Ačiū už gerus įspūdžius!“.

„Ačiū labai už šią ekskursiją. Man ji labai patiko, sužinojau daug įdomių ir naujų dalykų. Sužinojau daugiau informacijos apie Klaipėdą., sužinojau, kada ir kaip reikia gaudyti gintarus… Ši ekskursija buvo nenuobodi, kompanija buvo labai, labai linksma. Šios ekskursijos niekada neužmiršiu.“

Amita Kajokaitė, I a klasė

 

Labai patiko. Per tokį trumpą laiką pamatėme tiek daug, kad net negaliu atsidžiaugti. Labai ačiū mokyklai už tokią įspūdingą kelionę.

Rugilė Berlickaitė, I a klasė