Rugsėjo 1-osios šventė

Klevo lapas geltonas po kojomis –

Dar ne ruduo.

Ir šermukšnis, uogom liepsnojantis, –

Dar ne ruduo.

Tai tik metų laikų kaita.

Bus žiema – gražuolė balta.

Bus pavasaris – džiūgaus gamta.

Tai – tik metų laikų kaita.

 

Kaip ir kasmet su prasidedančiu rudeniu prasideda ir naujieji  mokslo metai. Šią rugsėjo pirmąją  į mūsų gimnaziją susirinko itin daug gimnazistų, net 805.  Gimnazijos duris pirmąjį kartą pravėrė 262 mokiniai. Šiais metais suformuotos 7 pirmosios gimnazijos klasės, taip pat 7 trečiokų klasės, iš kurių dvi naujai sudarytos. Pati  didžiausia visame mieste ir abiturientų laida– net 265 mokiniai.

Iškilmingas renginys, kaip įprasta, vyko Alytaus miesto stadione.  Visus susirinkusius pasveikino gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, kuris džiaugėsi mokinių gausa bei linkėjo sėkmės visiems mokiniams. Renginio metu buvo įteikta buvusios mūsų mokyklos mokinės Dalios Giedrimienės  įsteigta premija. Geriausia metų mokine  tapo ir 500 lt vertės premiją gavo trečiokė Inga Gražulytė.  Metų mokytoja tapo ir taip pat 500 lt vertės premija  įvertinta buvo matematikos bei informacinių technologijų mokytoja metodininkė  Loreta  Mazėtytė.

Rugsėjo pirmosios šventę vainikavo mūsų gimnazijos mokinių mišraus vokalinio– instrumentinio ansamblio ir solistų koncertas,  klausėmės puikiai atliekamų jaunatviškų bei linksmų dainų.  Nuskambėjus mokyklos himnui visas gausus mokinių ir mokytojų būrys grįžo į mokyklą, į pirmąją pamoką.

 

Linkime visiems sėkmingų mokslo metų!