Partizaninių dainų festivalyje „Laisvės kelias“ skambėjo ir mūsų gimnazistų balsai

Spalio 17 d. mokytojos Irenos Muzikevičienės jungtinio I–IV klasių mišraus vokalinio-instrumentinio ansamblio nariai Kristina Zubrickaitė (II e), Monika Zavistauskaitė (I g), Rugilė Treigytė  (IV d), Angelė Adamukaitytė (IV c), Aurelija Baliukynaitė (IV k) ir  Gintaras Gečas (IV c)  dalyvavo  Druskininkų „Atgimimo“ mokykloje surengtame 6-ajame tarptautiniame  Dzūkijos partizaninių dainų festivalyje „Laisvės kelias“. Šį festivalį organizavo Druskininkų tremties ir rezistencijos muziejus kartu su Druskininkų „Atgimimo“ mokykla. Jame dalyvavo ne tik svečiai iš visos Lietuvos, bet ir iš Lenkijos – festivalyje koncertavo Punsko mišrus  choras.

Mes  atlikome 2 dainas: Vytauto V. Landsbergio „Vienatvė“ ir Alberto Antanavičiaus „Pokario orkestrai“. Buvo malonu girdėti daug plojimų ir gražių žodžių už neįprastą dainų atlikimą ir interpretaciją.

Festivalis tapo prasminga galimybe pabendrauti su dainuojančiais jaunais žmonėmis ir parodyti įvairių kartų žiūrovams, kaip mūsų gimnazijoje puoselėjamos patriotinės dainos tradicijos.

20141017_162600