Draugystė su Gardino gimnazija tęsiasi

Rugsėjo 16 d. savo gimnazijoje buvome sulaukę svečių iš Gardino, o spalio 22 d. mūsų mokyklos gimnazistai ir mokytojai vyko į Baltarusiją, Gardino miestą. Ten mus svetingai savo mokykloje priėmė Gardino gimnazijos Nr. 2  bendruomenė.

Pasiklausę šiltų Gardino gimnazijos direktorės sveikinimo žodžių, patraukėme į mokyklos sporto salę. Ten vyko įdomios estafetės bei įvairiausi Gardino gimnazijos mokinių pasirodymai – nuo paprasčiausių dainų iki pasaulinės šokių čempionės pasirodymų ir karatė demonstravimo! Nors estafetėse mūsiškiai užėmė antrąją vietą, vis tiek buvo pasveikinti ir gausiai apdovanoti.

Vėliau mūsų gimnazijos mokiniai, suskirstyti į dvi grupes, keliavo į atskirus kabinetus, kur Gardino gimnazijos mokytojai jiems vedė technologijų pamoką. Vieni turėjo galimybę pasigaminti dailias popierines gėles, kiti – išpjaustyti medinius zodiako ženklus.

Galiausiai gimnazijos aktų salėje įvyko dienos uždarymas. Savo aukšto lygio šokių sugebėjimus pademonstravo Antano Jurčiukonio šokių būrelio mokiniai, taip pat sulaukėme ir dar kelių, ne mažiau įspūdingų pasirodymų iš Gardino gimnazistų.

Prieš išvykstant namo dar pasiklausėme šiek tiek įdomios istorijos apie Gardiną, aplankėme istorinį šio miesto senamiestį, pasigrožėjome pilimi ir šalia esančiu Vytauto Didžiojo paminklu bei Didžiąja Gardino sinagoga.

Namo grįžome susipažinę su Gardino miestu, gerai nusiteikę ir besidžiaugiantys šauniai praleista diena Gardino gimnazijoje.

Kamilė Bazevičiūtė, II d klasės mokinė