Smagios krikštynos

Nuaidėjo, nuskambėjo taip visų laukiamos naujokų krikštynos Adolfo Ramanausko- Vanago gimnazijoje.  Nuo pat ryto visoje mokykloje tvyrojo gera nuotaika ir džiugus laukimas. Pirmų ir trečių klasių naujokus, vos įžengusius pro gimnazinos duris, pasitiko ne tik auklėtojai, bet ir  dyliktokai su plačiomis ir daug žadančiomis šypsenomis veiduose bei markeriais rankose, pasiruošę „pagražinti“ naujokėlių veidus.

„Pažymėtųjų“ po pamokų laukė dar daugiau siurprizų. Kiekvienai klasei teko aplankyti daug mokyklos kabinetų, kuriuose jų laukė ketvirtokai su įvairių mokomųjų dalykų užduotimis. Teko atsakinėti į įvairius klausimus apie mokyklos istoriją ir kabinetų „geografiją“, šokti, dainuoti, netgi eiti aplink stalus „žąsele“. Už neteisingus atsakymus  naujokai buvo „vaišinami“ įvairiais „skaniais“ maisto produktais, gėrimais. Teko šokinėti, daryti atsitūpimus ir visaip kitaip krikštytis. Visos užduotys, linksmi ketvirtokų juokeliai ,net ir suvalgius „skanumyną“ , priversdavo juoktis, šypsena nedingo iš veidų.

Po visų užduočių naujokai rinkosi salėje, kurioje laukė iškilmingiausia krikštynų dalis – priesaikos sakymas. Visi klūpėjo aukštai pakėlę galvas ir garsiai sakė Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos priesaiką,  pasižadėjo būti geri ir dori mokiniai, dievinti mokyklą, gerbti  jos mokytojus ir direktorių, nešiukšlinti parko ir dar daug kitų dalykų.

Visa diena paliko neišdildomą įspūdį naujai atėjusiems Vanagiukams. Nuo šiol jie gali tvirtai ir išdidžiai pasakyti: „ Mes esame Adolfo Ramanausko -Vanago gimnazijos mokiniai!“

                                                                                      Monika Zavistauskaitė, I g klasės mokinė