Dar vienas puikus laimėjimas

Šiais mokslo metais Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai nusišypsojo sėkmė sudalyvauti tarptautiniame Europos komisijos organizuojamame vertimo konkurse „Juvenes Translatores“ (Jaunieji vertėjai). Jaunųjų vertėjų konkursas vyko lapkričio 27 d. tuo pačiu metu visose atrinktose mokyklose. Iš viso konkurse gali dalyvauti 751 mokykla iš visos Europos Sąjungos. Kiekvienoje šalyje dalyvauja tiek mokyklų, kiek iš tos šalies išrinkta narių į Europos Parlamentą, taigi konkurse gali dalyvauti 11 Lietuvos mokyklų. Konkurse dalyvaujantys moksleiviai turėjo išversti vieno puslapio tekstą iš bet kurios oficialiosios ES kalbos į kitą. Pagrindinė šių metų konkurso tekstų tema – europinė tapatybė. Europos Komisijos vertėjai įvertina ir atrenka geriausią vertimą iš kiekvienos ES šalies.

Atranka į vertimų konkursą mūsų mokykloje vyko rimtai, 12 gimnazistų vertė tekstus iš anglų ir prancūzų kalbų, tam atlikti turėjo valandą laiko, o vienintelė pagalbos priemonė- popierinis žodynas (jokių šiuolaikinių technologijų!). Darbus vertino komisija iš penkių anglų bei prancūzų mokytojų. Geriausiai išvertę tekstus gimnazistai – Mantas Adomaitis, Eimantė Arbutavičiūtė, Emilija Svirinavičiūtė, išvertę tekstus iš anglų kalbos, bei Kotryna Seliutaitė ir Džiuginta Paulėkaitė iš prancūzų kalbos, buvo atrinkti dalyvauti „Juvenes Translatores“. Lapkričio 27 dieną konkursas buvo vykdomas visose atrinktose mokyklose Europoje vienu metu, nuo 10 iki 12 val. Briuselio laiku. Mokiniai tam turėjo tik vieną nepamainomą vertėjų darbo priemonę – žodynus.

Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti „Juvenes Translatores“ marškinėliais, tušinukais ir aplankais. Sėkmė nusišypsojo jaunajai vertėjai iš anglų kalbos – Emilijos Svirinavičiūtės (ruošė mokytoja metodininkė Virginija Gaižauskienė) vertimas pripažintas geriausiu Lietuvoje. Konkurso nugalėtoja pelnė kelionę į apdovanojimų ceremoniją Briuselyje, kur vyks kartu su mokytoja ir vienu iš tėvelių 2015 m. balandžio mėnesį.  Sveikiname Emiliją ir linkime didžiausios sėkmės Briuselyje!

                                                       Vyresnioji anglų kalbos mokytoja Agnė Ingelevičienė