Šimtadienis kaip kino filmas

Vasario 20 dieną nugriaudėjo Šimtadienis – pati gražiausia, jaunatviškiausia šventė, kuri simbolizuoja veržlumą, polėkį, ateities svajones ir… įtampą – juk po 100 dienų prasidės visai kitoks gyvenimas – labiau savarankiškas, tikriausiai pareikalausiantis daugiau asmeninės atsakomybės.

Nuo pat ryto Alytaus Kultūros ir komunikacijos centre šurmuliavo vienuoliktokai – vyko Šimtadienio, kurio tema buvo  „Gyvenimas kaip kino filmas“, paskutinės repeticijos, parengiamieji darbai, derinamas apšvietimas, perklausoma pasirinkta muzika, kabinamos dekoracijos – tą saulėtą vasario popietę šilta buvo ne tik lauke… Koridoriais lakstė kaubojės, kunigas, tarnaitės,  kitokie kino filmų personažai – vyko dvyliktokų repeticijos. Salėje ir scenoje tvyrojo plaukų lako, picos ir dar kažkoks pažįstamas, bet sunkiai įvardijamas kvapas… Turbūt džiaugsmo, o gal nerimo, suvokus, kad iki pirmojo egzamino liko vos šimtas dienų…

Net ir besiruošdami artėjančioms įskaitoms ir egzaminams, abiturientai nepagailėjo laiko ir paruošė įspūdingus pasirodymus. Žiūrovai pamatė muilo operą, vesterną, Harį Poterį, siaubo filmą – buvo išbandyti vos ne visi filmų žanrai. Tuo nereikėtų net stebėtis – šiemet gimnaziją baigia 9 abiturientų klasės! Ir vis dėlto didžiausią nuostabą, net tam tikrų problemų sukėlė IV a mokiniai su auklėtoju Tomu Balynu – po jų  efektingo pasirodymo teko skelbti pertrauką ir nuo scenos valyti pasklidusius miltus.

Nepaisant nedidelių nesklandumų ir netikėtumų viso renginio metu tvyrojo gera nuotaika, skambėjo dvyliktokų juokas, netrūko ir padėkos žodžių bei nuoširdžių klasių auklėtojų apkabinimų. Renginio pabaigoje IV klasių mokiniai buvo pamaloninti saldumynais, jiems įteikti pusatestačiai. Renginį apibendrino ir atsakingo elgesio palinkėjo gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas.

Po to į sceną sugužėjo visi Šimtadienio organizatoriai – vienuoliktokai. Kelių savaičių darbo ir nuovargio pėdsakų veiduose nebuvo likę nė ženklo – juos pakeitė džiaugsmo šypsenos. Pasigirdus paskutinės dainos akordams, šokio sūkuryje paskendo ir trečiokai, ir abiturientai.  Šimtadienio šventė pasisekė!

Šis tradicinis renginys dar kartą įrodė, kad mūsų gimnazijoje užaugo ir auga labai išradinga ir kūrybinga  jaunoji karta.

 

 Eimantė Arbutavičiūtė, III klasės mokinė